Amstelcampus

NL & ENG | Duurzaamheidsmarkt Science Park

Evenement

Amsterdam Green Campus (AGC) doet projectonderzoek op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie in Noord West Nederland. Hierbij werken zij samen met kennisinstellingen (mbo, hbo en wo), overheden en ondernemers* . ‘Groen’ komt tot leven in de thema’s: Green Genetics, Green Environment, Green Chemistry, Green Food en Water.

Bron: amsterdamgreencampus.nl

Graag verwelkomen we iedereen op onze AGC-markt om iets van onze projecten te komen ‘proeven’! Tijdens de markt leiden we je graag rond in Anna’s Tuin & Ruigte en kun je een kijkje achter de schermen nemen bij het Living lab in het gebouw van de faculteit.

Kraampje ‘Duurzame Bloemkool’

Hoe kan het gebruik van vaste mest bijdragen aan een betere bodem, betere bloemkool en meer biodiversiteit? Onderzoek de smaak van bloemkool (PROEF!) en leer meer over het uitvoeren van een Living Lab experiment in samenwerking met telers, overheid en kennisinstellingen!

Kraampje ‘Bean me up!’

Hoe kan lokaal geteelde veldboon geïmporteerde soja vervangen? Een project die dit van grond tot mond onderzoekt!

Kraampje ‘Sustaina Student Lab’

Studenten van verschillende onderwijsinstellingen en verschillende disciplines werken binnen hun curriculum aan duurzaamheidsvraagstukken van MKB en overheden in het Sustaina Student Lab. Kom kijken wat studenten al gedaan hebben én welke opdrachten er nog beschikbaar zijn!

Tussen 11:00 – 14.00 uur kun je de duurzaamheidsmarkt bezoeken bij FNWI, Entreehal Science Park 904 in Amsterdam.

Wil je deelnemen aan een rondleiding? Check dan onderstaande linkjes.

Partners

Onze partners in het bestuur zijn: Clusius College, Yuverta, AERES Hogeschool, Inholland, UvA/IBED, UvA/HIMS, UvA/SILS, UvA/FNWI.

Gepubliceerd door  FLOOR 7 april 2022

Startdatum 19 mei