Amstelcampus

De Grote Privacy Pubquiz 🔐

Wat weet jij van privacy & cybersecurity?

Evenement

Luistert Instagram je echt af of is dat een fabel? Hoe komen oplichters aan de telefoonnummers van je ouders? En hoe lang doe je over het kraken van een wachtwoord? Dit soort vragen komen voorbij tijdens de Grote Privacy Pubquiz. Een uur lang testen we je kennis over jouw digitale leven. Het is wel een pubquiz, dus schenk een lekker drankje erbij in. Het kan misschien helpen…

In het kader van de Cybersecuritymaand hebben kunstenaars Roos Groothuizen en Nastia Cistakova speciaal voor de HvA een pubquiz ontworpen met allerlei vragen over je digitale leven, social media, privacy, veiligheid en meer. Weet jij er alles van? Of wil je er op een vermakelijke manier juist alles over leren? Meld je dan snel aan!

Zo werkt het

  • Meld je aan via onderstaand formulier.
  • Neem je opgeladen smartphone mee! De pubquiz wordt gespeeld met Mentimeter en je speelt individueel.
    Tip voor als je het antwoord niet meteen weet: afluisteren!

Programma

  • 16:00 – 16:30 Inloop
  • 16:30 – 16:40 Introductie van Nastia Cistakova en Roos Groothuizen
  • 16:40 – 17:25 Quiz
  • 17:25 – 17:30 Prijsuitreiking
  • 17:30 – 18:00 Borrel

WINNEN!

Bij een quiz hoort ook een prijs. En dan het liefst iets waar je echt wat aan hebt. Check! Daarom krijgt de winnaar van de Grote Privacy Pubquiz een cadeaubon voor Café Fest van €50. Da's lekker...voor jezelf of gezellig met je vrienden.

OVER DE MAKERS

Roos Groothuizen

Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar eigen praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Wie is er uiteindelijk in controle over wat we waarnemen? Om de onzichtbare kant van het internet tastbaarder te maken, kiest Roos in haar werk vrijwel altijd voor een spelvorm. Zo ontwikkelde ze eerder 'The Black Box Bellagio', een casino waar men niet met geld speelt, maar met hun persoonlijke data. Vorig jaar lanceerde ze 'I want to delete it all, but not now' een escape room over de macht van de Big Tech... en waar je maar niet uit kunt ontsnappen. De escape room werd vorig jaar genomineerd voor een Gouden Kalf.

Nastia Cistakova

Nastia Cistakova is een illustrator en kunstenaar en dipt haar sociaal-kritische werk in een saus van ellende en nihilisme. Haar praktijk richt zich tot het maken van schilderijen, tekeningen, animaties, videokunst, performance en games. Voorheen werkte Nastia onder andere voor De Correspondent, De Volkskrant, Tivoli Vredenburg en heeft onlangs Soctopus geïllustreerd en ontworpen, een kinderboek over kinderen die vechten tegen een troepmonster.

Gepubliceerd door  FLOOR 4 oktober 2022

Datum

Startdatum 13 okt

Tijd

16:00 - 18:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955