Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Docu Zondag: 'The Magnitude of All Things'

De Docu Zondag is terug bij FLOOR! Elke maand de beste documentaires.

Evenement

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom brengt FLOOR in samenwerking met Movies That Matter de Docu Dinsdag terug, maar dan nu op zondag! Online in plaats van in onze knusse FLOOR-zaal, maar nog steeds even spraakmakend, bijzonder of indrukwekkend. Documentaires die aanzetten tot denken. 

Beeld: 'The Magnitude of All Things'

SYNOPSIS

Rouw om het verlies van een mens kan net zo pijnlijk zijn als rouw om het verlies van de natuur. Jennifer Abbotts documentaire The Magnitude of All Things verkent de vele manieren waarop klimaatverandering mensen dwingt de realiteit te aanvaarden van de veranderende wereld om ze heen. Net zoals de dood van haar zus Saille aan kanker, is de verwoesting door klimaatverandering een langzaam proces. ‘Broeikasgassen richten hun schade sluipenderwijs aan’, zegt Abbott. ‘De kankercellen ook.’

In een prachtige cinematografische stijl portretteert Abbott verschillende mensen die in de frontlinie te maken hebben met klimaatverandering. Zoals de oud-president van Kiribati, een eilandengroep bedreigd door de stijgende zeespiegel veroorzaakt door de CO2-uitstoot van andere landen. Zoals de Australische Jo Dodds, die rouwt om het verlies van haar huis in een bosbrand. En Manari Ushigua uit het Ecuadoriaanse regenwoud, die waarschuwt dat als we leven weghalen uit de Amazone, we leven weghalen uit onszelf. Ondertussen benadrukken klimaatactivisten als Greta Thunberg en de mensen van Extinction Rebellion dat ‘hoop’ ons niet gaat redden. De wereld moet erkennen dat klimaatverandering bestaat, en in actie komen.

HOE KUN JE DE DOCUMENTAIRE ZIEN?

De documentaire is op zondag 30 mei gratis te bekijken via een link en een wachtwoord die je van ons krijgt na je aanmelding.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

INFO

Regisseur: Jennifer Abbot

Jaar: 2020

Lengte: 85 min.

Genre: documentaire

Land: Canada

Taal: Engels en Spaans gesproken. Engels gesproken delen zijn niet ondertiteld.

Gepubliceerd door  FLOOR 22 april 2021

Datum

Startdatum 30 mei

Tijd

09:00 - 23:59 uur