Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Niet groen? Niet doen!

Moet de HvA grenzen stellen aan samenwerkingen?

Evenement

Moet het voor HvA-ers verboden worden om te kunnen samenwerken met bedrijven zoals Unilever, KLM en Nike? We hebben bij de HvA de D van Duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Is het dan ook aan de organisatie om grenzen te stellen aan samenwerkingen met het bedrijfsleven?

Foto: Jeffery Erhunse via Unsplash

Dit programma is een samenwerking tussen Green Office HvA en FLOOR.

Je studententijd kan de perfecte springplank zijn voor je carrière. Er zijn vele mogelijkheden om met verschillende bedrijven samen te werken en je op die manier te presenteren aan een eventuele toekomstige werkgever. Maar leidt de HvA mensen vooral op om een baan te krijgen of om een betere toekomst te creëren (Creating Tomorrow)? En voor HvA-onderzoekers en -medewerkers: moet onderzoeksgeld of netwerkmogelijkheden boven duurzame ambities staan en waar liggen de ethische grenzen? Kortom, is er behoefte aan een sturend moreel kompas als het op samenwerking met partners aankomt?

Tijdens dit evenement kan iedereen meepraten door middel van de fishbowl techniek. Dit is een gesprekstechniek zonder hoofdsprekers waarbij het publiek het woord heeft. Op het podium staan vier stoelen in een cirkel. Als je mee wilt discussiëren neem je plaats op een van deze stoelen. De overige bezoekers zitten om deze cirkel heen en mogen enkel luisteren naar de discussie die daarbinnen gevoerd wordt. De moderator bewaakt het gesprek en zorgt ervoor dat iedereen die wil participeren aan de beurt komt. Meepraten mag, maar hoeft niet.

Programma

  • 15:30 - 16:00 inloop
  • 16:00 - 17:30 programma
  • 17:30 - 18:00 borrel

Zara Toksöz

Zara Toksöz is politicoloog en onderzoeksjournalist en werkt bij cultuur- en debatcentrum De Balie. Ze maakt en modereert veelal programma’s over (internationale) politiek en mensenrechten. Veelgebruikte begrippen als democratie, vrijheid en rechtsstaat krijgen betekenis tijdens haar gesprekken. Zo gingen eerder een voormalig Dutchbat-militair en Srebrenica overlevende met elkaar in gesprek, en zat de Hongaarse Minister van Justitie tegenover een kritische Europarlementariër. Verder zit Zara in de onderzoeksredactie van De Balie Live Journalism . Het team doet onderzoek naar Amsterdamse onderwerpen, waarbij theater en journalistiek samenkomen. 

Gepubliceerd door  FLOOR 25 oktober 2021

Datum

Startdatum 28 okt

Tijd

16:00 - 17:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955