Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

De toeslagenaffaire en de overheidsjurist

Stel al je vragen aan advocaat Eva González Pérez tijdens de live Q&A bij FLOOR!

Evenement

In de periode 2014- 2019 moesten tienduizenden ouders onterecht veel geld aan kinderopvangtoeslag terugbetalen. Sommige ouders kwamen hierdoor flink in de problemen. Ze kregen schulden, raakten hun baan kwijt of kwamen psychisch in de knoop. Advocaat Eva González Pérez stond deze ouders bij en speelde daarmee een belangrijke rol in de toeslagenaffaire. Op 22 september komt Eva González Pérez naar FLOOR om al jullie vragen te beantwoorden. Dit wil je niet missen!

Foto: Wikimedia Commons CC-BY-SA-4.0

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met de opleiding HBO-Rechten.

In deze sessie nemen we live een podcast op met advocaat Eva González Pérez. Moderator Nick Schoemaker zal enkele stellingen voorleggen. Daarnaast krijg je de gelegenheid om je brandende vragen te stellen!

PROGRAMMA

16:00 Inloop

16:30 Live Q&A

17:30 Borrel

In verband met de coronamaatregelen is er een maximum van 60 bezoekers. Meld je snel aan om verzekerd te zijn van een plekje!

María Eva González Pérez

María Eva González Pérez (Cáceres, 12 juni 1973) is een Nederlandse advocate van Spaanse oorsprong die woont en werkt in Nederland. Zij is bekend geworden door haar inzet voor een groep gedupeerden in de toeslagenaffaire. Zij stond ouders bij die door de overheid institutioneel vooringenomen behandeld waren en daardoor in financiële problemen kwamen. Door haar doorzettingsvermogen en de daarmee vergaarde publiciteit bracht zij structurele problemen bij de Belastingdienst aan het licht. Dit schandaal leidde uiteindelijk tot het aftreden van het kabinet-Rutte III in 2021. (Bron.)


Nick Schoemaker - Moderator

Nick Schoemaker is vaardighedendocent bij de Rechtenopleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Hij studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en werkte enkele jaren bij het Nederlands Debat Instituut. Daar leidde hij gesprekken voor en trainde hij medewerkers van o.a. het Ministerie van Defensie, Cordaan, de Gemeente Amsterdam, de Beroepsopleiding Advocaten en de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. Nick schrijft onder andere over overtuigingskracht, debatteren, speechen en vergaderen op www.spreekenluister.nl .

Gepubliceerd door  FLOOR 13 september 2021

Datum

Startdatum 22 sep

Tijd

16:00 - 18:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955