Amstelcampus

[Afgelast] Ontdek Autisme met het Autisme Belevingscircuit

Powered by Limitless, hosted by FLOOR

Evenement

Dit jaar vindt Wereld Autisme Dag plaats op donderdag 2 april 2020. Een goed moment om stil te staan bij de vraag hoe het is om met een functiebeperking zoals autisme te leven én studeren. Het Autisme Belevingscircuit biedt je een uniek en realistisch inkijkje.

foto dankzij: @coolmcflash

In verband met maatregelen rondom het Corona-virus is dit programma afgelast. We gaan op zoek naar een mogelijke nieuwe datum en zullen je op de hoogte stellen wanneer we meer weten.

Binnen de HvA zijn er zo’n zesduizend studenten met een fysieke of mentale functiebeperking. Voor sommigen van hen is een studie volgen geen vanzelfsprekendheid. Om studenten en medewerkers te laten ervaren hoe het is om autisme te hebben, organiseert Limitless, het platform van Studentenzaken voor en door studenten met een functiebeperking, het Autisme Belevingscircuit. Dit in samenwerking met HvA-debatcentrum FLOOR.

Wat kun je verwachten?

Het circuit geeft jou in twee uur tijd een indruk hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Een circuit van opdrachten doet je beleven tegen welke muren mensen met autisme kunnen botsen en waar hun sterktes kunnen zitten. Ieder persoon met autisme is anders en dus zal het circuit de diversiteit van autisme aan bod laten komen.

Je ervaart wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw manier van denken.

Beperkt aantal plaatsen

Wil jij weten welke impact autisme heeft op het dagelijks leven? Stuur dan een mailtje naar limitless@hva.nl en vermeld daarin je naam, of je student bent en dat je via FLOOR komt.

FLOOR mag drie plekken vergeven. Claim nu je plek, want het aantal plaatsen is dus beperkt!  Je hoort uiterlijk op 27 maart of je bent geselecteerd.

Gepubliceerd door  FLOOR 16 maart 2020