Amstelcampus

Vrouwen aan de TOP

In gesprek met vrouwen aan de top!

Evenement

Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een goede reden om het te hebben over gender(on)gelijkheid. Veel studenten, die veelal aan het begin van hun carrière staan, krijgen met genderongelijkheid te maken. Dat het onderwerp om veel aandacht vraagt blijkt ook maar weer uit dat het verplicht ingestelde vrouwenquotum voor veel discussie zorgt. Kom naar het evenement en laat je inspireren door krachtige vrouwen die de top bereikt hebben, ondanks dat dit niet altijd even makkelijk was.

Dit evenement is een samenwerking tussen FLOOR en het programma Ondernemerschap HvA

Tijdens dit evenement gaan we in gesprek met vrouwen aan de top. Wat kunnen we van ze leren? Wie of wat inspireerde hen en wat willen ze meegeven aan de jonge generatie?

17:00 - 17:05 | Opening door Samya Hafsaoui

17:05 - 17:35 | Panel gesprek met Sunny Jansen, Devika Partiman, Iffat Rose Gill

+ Q&A met Rosanne Verbeek.

17:35 - 17:40 | Vragen vanuit het publiek

17:45 - 18:03 | Marije Cornelissen over SDG 5

18:05 - 18:20 | Dr. Mindy Howard

18:20 - 18:25 | Vragen vanuit het publiek

18:25 - 18:30 | Afsluiting door Samya

18:30 - 19:00 | Borrel + muziek met Vrouwen aan de Top!

Dr. Ir. Mindy Howard

Dr. Mindy Howard is de verwezelijking van een vrouw aan de top, ze is namelijk astronaut. Dr. Ir. Mindy Howard zal in 2023 als eerste Nederlandse vrouw een commerciele vlucht maken naar de ruimte. Ze behaalde haar Bachelor en Master in Industrial Engineering in de USA en haar Ph.D. aan de TU Eindhoven. Van kinds af aan wilde Mindy al astronaut worden, en na een strenge selectieprocedure is ze nu door de NASA uit duizenden kandidaten verkozen. Naast haar eigen voorbereidingen treedt ze op als ruimtecorrespondent, astronautentrainer en heeft zij de eerste en enige psychologische training opgezet voor commerciële astronauten, om hen voor te bereiden op de uitdagingen van de ruimtevaart.

Sunny Jansen

Vanaf het moment dat ze de Covergirl werd van het modemagazine Avenue was het duidelijk dat Sunny een bekendheid zou worden. Ze werd uitgenodigd voor grote internationale fashion shows en mode producties. Ook deed ze jarenlang de PR van Bas Kosters en MaryMe-JimmyPaul. Haar naamsbekendheid houdt ze tot de dag van vandaag in stand als de Fashion DJ waar ze de hele wereld over reist. Momenteel is ze bezig met Sunny Talks, een Live Talkshow. Haar advies? Volg je hart en sta in je waarheid. Omring je met mensen die je helpen het beste uit jezelf te halen en je inspireren. Vanuit dat oogpunt vervolgt ze haar journey om o.a de wereld te laten zien dat #translivesmatter

Marije Cornelissen

Op haar zesde werd Marije Cornelissen door haar feministische moeder naar demonstraties en bijeenkomsten over vrouwenrechten meegenomen. Marije vond het meteen een belangrijk onderwerp. Toen ze zestien was, wilde ze al Europarlementariër worden. In 2009 werd ze gekozen voor het Europees Parlement, waarvoor Marije vijf jaar doordeweeks in Brussel verbleef. Toen kwam UN Women op haar pad met de vraag of ze UN Women Nederland van de grond kon krijgen. “Jaaa, dacht ik, vrouwenrechten, maar dan op een internationaal niveau.”

Devika Partiman

Devika Partiman is sociaal ondernemer en activist. Ze is een ervaren spreker en consultant op het gebied van emancipatie, politieke verandering, vrouwen op werk, inclusie en diversiteit. Ook is  ze initiatiefnemer en voorzitter van stichting Stem op een Vrouw, een stichting die zich inzet voor representatie en emancipatie van vrouwen in de politiek. Daarnaast is ze bestuurslid Nederland Wordt Beter, een stichting die zich hard maakt voor educatie over het koloniale- en slavernijverleden van Nederland. In 2019 ontving Devika voor haar verdiensten voor vrouwen de Ribbius Peletier Penning van de Provincie Noord-Holland.

Rosanne Verbeek

Rosanne is de oprichter van FemAlert. FemAlert is een app om de veiligheid voor vrouwen tijdens het uitgaan te vergroten door inzicht te geven in de plek, aard en het moment waarop een incident plaats vindt. Dit initiatief is ontstaan haar persoonlijke ervaring in het uitgaansleven: "Samen met mijn vriendinnen kan je mij regelmatig vinden in het uitgaansleven van Amsterdam, echter erger ik mij steeds meer aan de cultuur die heerst in deze clubs. Hoe modern de stad Amsterdam ook is, in de clubs heerst een mannencultuur waarin de vrouw weinig te zeggen heeft over haar eigen persoonlijke ruimte en grenzen".

Iffat Rose Gill

Iffat Rose Gill is een ervaren internationale activist en sociaal ondernemer die zich wereldwijd hard maakt voor gendergelijkheid en economische zelfredzaamheid van vrouwen. Ze heeft meer dan 14 jaar ervaring in de non-profit sector, haar eigen consultancybureau en zette 'The Code to Change' op om genderongelijkheid in de technologische branche te bestrijden door middel van digitale inclusie. Daarnaast startte ze de trainingsschool ChunriChoupaal voor vrouwen in afgelegen gebieden in de wereld.

Onze Host: Samya Hafsaoui

Samya is een Nederlandse presentatrice, journaliste en zangeres. Samya ken je misschien als presentatrice van de BNNVARA Academy, het Ramadanjournaal (NTR) of van De Wereld Draait Door, waar zij als tafeldame in 2018 debuteerde. Ook was ze een van de presentatoren van YUNG DWDD en maakte de op YouTube de serie Female Virals. Het item met Billie Eilish werd meer dan 190.000 keer bekeken.

Gepubliceerd door  FLOOR 26 februari 2020