Alumni

Thijs is docent @ Nova College Scheepvaart

Testimonial

Mijn naam is Thijs Beemsterboer. Ik ben in 2021 afgestudeerd.

Ik ben aan het doorleren voor mijn pedagogische/didactische aantekening. Ik zie mijzelf in de toekomst een masterstudie volgen die ten goede komt bij mijn werk als docent.

Thijs Beemsterboer - Alumnus 2021

Als dit niet je eerste baan is sinds afstuderen: Welke andere banen heb je gehad en bij welke bedrijven?

Ik werk op het Nova College Scheepvaart in IJmuiden als docent.

Hoe heb je je huidige baan gekregen?

Ik heb de Minor “Baan in het onderwijs” gevolgd van de HvA, hierdoor kwam ik in aanraking met onderwijs. Ik ben zelf ook student van het Nova College en opp een reünie van oud-studenten van het Nova College ben ik in gesprek geraakt met de opleidingsmanager. Na de minor heb ik mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd op het Nova College. Tijdens mijn afstudeeronderzoek kreeg ik de kans om na mijn afstuderen ook op het Nova College te blijven werken.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden voor je werk?

Ik sta voornamelijk voor de klas, hierbij geef ik nautische vakken denk hierbij aan scheepsstabiliteit, navigatie en beladen. Ook geef ik veel cursussen aan volwassen op de brugsimulator. Ben soms ook te vinden in een brandweerpak of overlevingspak tijdens een veiligheidscursus.

Naast het lesgeven ben ik coördinator voor de zij-instroom in de binnenvaart, hierbij help ik mensen met behalen van een diploma door middel van verkorte routes.

Wat vindt je het leukste aan je baan?

Het enthousiasmeren van studenten voor een baan op zee en hierbij mijn kennis overdragen. Een student kwam laatst naar mij toe en vertelde vol trots dat hij een stageplek had verkregen bij mijn oude stagerederij. Hij was mij dankbaar dat ik hem enthousiast heb gemaakt en een doel had gegeven.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?

Ik ben aan het doorleren voor mijn pedagogische/didactische aantekening. Ik zie mijzelf in de toekomst een masterstudie volgen die ten goede komt bij mijn werk als docent.

Welk deel van je opleiding gebruik je nog steeds vaak in je dagelijkse werk?

De onderzoekvaardigheden en het analyseren van bepaalde vraagstukken zijn skills die ik nog vaak gebruik.

Ben je op enige manier nog verbonden aan de zeevaartschool of je studiegenoten?

Ik heb nog regelmatig contact met oud-docenten van de zeevaartschool. Ook ben ik lid van de alumnigroep van ASV Nautis.