Alumni

Steven is werktuigkundige @ Holland Amerika Lijn

Testimonial

Ik ben Steven Duinker. Ik ben afgestudeerd in 2020 als werktuigkundige.

Ik ben alumni lid van A.S.V. Nautis, waardoor ik ook contact heb met andere alumni, huidige studenten en docenten.

Steven Duinker - Alumnus 2020 - track Werktuigkundige

Als dit niet je eerste baan is sinds afstuderen: Welke andere banen heb je gehad en bij welke bedrijven?

Ik heb, vanwege Corona, na mijn afstuderen gewerkt als hoogspanningsengineer bij Qirion. Hier ontwierpen wij hoogspanningsnetten en beveiligingen in hoogspanningsnetten en doen we onderhoud aan de beveiliging van hoogspanningsnetten, transformatoren en hoogspanningsstations (alles van 380kV, landelijk, tot 10kV, lokaal). Hier heb ik een jaar gewerkt voordat ik aan de slag ging als werktuigkundige bij de Holland Amerika Lijn (HAL).

Hoe heb je je huidige baan gekregen?

Mijn laatste stage heb ik bij de HAL gelopen, en na mijn afstuderen hadden ze geen plek voor nieuwe mensen. Om die reden ben ik verder gaan zoeken naar een andere baan. Toen de scheepvaart weer aantrok werd ik door de HAL benaderd met de vraag of ik interesse had ik een baan als werktuigkundige aan boord.

Wat zijn je dagelijkse bezigheden voor je werk?

De afgelopen twee contracten heb ik voornamelijk wacht gelopen, dus dagelijks bestonden mijn werkzaamheden uit 6 uur wachtlopen en 4 uur onderhoud aan een desbetreffend systeem. Bij ons loop je wacht samen met een andere werktuigkundige. Een wachtploeg bestaat uit een seniore werktuigkundige, een junior werktuigkundige en een motorman. Samen met de seniore werktuigkundige ben je verantwoordelijk voor een specifiek systeem aan boord, zoals bijvoorbeeld boilers of de watermakers.

Wat vindt je het leukste aan je baan?

Het leukste aan mijn baan vind ik de afwisseling, elke dag is anders en brengt andere uitdagingen met zich mee. Daarnaast zit is het team werktuigkundige bij ons aan boord heel gemotiveerd en is niemand beroerd om elkaar een handje te helpen, we doen het werk echt samen.

Waar zie je jezelf in 5 jaar?

Zoals ik het nu zie blijf ik nog een aantal jaar varen, omdat ik de mentaliteit en het werkritme aan boord erg prettig vind. Ik heb geen concreet blik over hoelang ik nog zal gaan blijven varen.

Welk deel van je opleiding gebruik je nog steeds vaak in je dagelijkse werk?

Wat ik tijdens mijn opleiding heb geleerd en wat ik tijdens mijn werk het meest gebruik is het analytisch denken. Brainstormen over problemen in systemen zonder deze daadwerkelijk uit elkaar te sleutelen om tot een gegronde conclusie te komen over de mogelijke aard van het probleem.

Ben je op enige manier nog verbonden aan de zeevaartschool of je studiegenoten?

Er zijn een aantal van mijn jaargenoten waar ik nog regelmatig contact mee heb. Aan boord werk ik met collega’s die ook in Amsterdam hebben gestudeerd in jaren boven of onder mij. Daarnaast ben ik alumni lid van A.S.V. Nautis, waardoor ik ook contact heb met andere alumni, huidige studenten en docenten.