Medewerker aan het woord

Testimonial

De HvA vroeg Shanice Westenberg, afgestudeerd aan de opleiding Creative Business, om medewerkers te interviewen over het werken bij de hogeschool. Dit keer is Imane B’lyou, teamleider bij Student Info, aan het woord. In korte tijd groeide zij door naar een leidinggevende functie, met 17 collega's in haar team.

De HvA is voor mij echt een springplank geweest.

Imane B'lyou - Teamleider

Van student naar medewerker

Imane studeerde HRM aan de HvA. Daarnaast hielp ze af en toe tijdens open dagen en bij het proefstuderen en vanuit daar startte zij haar bijbaan in het team Studievoorlichting. Toen ze begon met afstuderen, kwam het project Student Info in haar vizier. Ze greep de kans om zich in te zetten voor dit project en was daarbij verantwoordelijk voor de HR-kant: “Dat ging heel goed. Toen ik hoorde dat er een leidinggevende nodig was, besloot ik ervoor te gaan!” En nu, een jaar later, werkt zij met een team die ze zelf samenstelde. “Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik dit nu deed, had ik je nooit geloofd. Ik heb in heel korte tijd veel grote stappen kunnen maken.”

Je eigen functie creëren

Geen dag is hetzelfde voor Imane. Zij houdt zich onder andere bezig met data en cijfers, roosters in orde maken en evaluatiegesprekken voeren. “Doordat we onderdeel zijn van een grotere afdeling, krijgen we ook regelmatig trainingen en cursussen. Het leukste vind ik de diversiteit in mijn functie. De organisatie is zo groot en er liggen heel veel kansen en mogelijkheden.” Imane is de eerste teamleider binnen haar afdeling. Een functie die er gaandeweg is gekomen, door haar eigen inzet. “Er is veel vrijheid en vertrouwen en daardoor is er veel mogelijk.” Ze is sinds kort ook projectleider voor alle studentenbanen, waarin ze aan de slag gaat met het verbeteren van diverse zaken.

Ontwikkelpunten

De flexibiliteit van het creëren van je eigen functie kan zowel een positief als negatief aspect zijn, vertelt Imane. “Je moet goed kunnen afbakenen wat je wel en niet wilt. Ik voel me heel betrokken bij veel verschillende onderwerpen, maar je kunt niet alles doen. Daarom is het belangrijk om te focussen op één specifieke taak.” Geduld is volgens Imane ook belangrijk als medewerker van de HvA. “Omdat het een ontzettend grote organisatie is, gaat niet altijd alles even snel.”

Ik maak impact als leidinggevende door mensen kansen te geven en bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hoogtepunt

Imane noemt het opzetten van Student Info op alle campussen van de HvA en haar snelle doorgroei als leidinggevende haar hoogtepunten.

Wat ik bij de HvA zo bijzonder vind, is dat je letterlijk ziet waar je het voor doet. Je ziet de studenten. Je loopt tussen de mensen. De HvA is voor mij echt een springplank geweest. De kansen die ik heb gekregen had ik misschien ergens anders niet gehad.