Hogeschool van Amsterdam

Student aan het woord

Testimonial

Mijn advies aan iedereen met ambities is: Ga meteen alles proeven! De opleiding biedt uitdagend excellentieonderwijs aan en vervolgens kun je worden toegelaten tot een Honours Programma. Het is leuk om samen met studenten van oefen- en fysiotherapie over oplossingen na te denken voor dilemma’s binnen de gezondheidszorg.

Als ik een tip zou moeten geven denk ik aan bijzaken als: investeer in je Engelse kennis omdat veel specialistisch of vervolgonderwijs in het Engels is. Verder zijn sommige competenties en vaardigheden belangrijk om jezelf in te trainen.

Danytza Berry - Vwo-student, honours student en cum laude afgestudeerd aan de bachelor Verpleegkunde

Uiteraard kreeg ik het advies me eerst goed op de propedeuse te richten, maar dit hoeft extra uitdaging niet in de weg te staan. Omdat ik het vwo heb gedaan was de opleiding voor mij prima te doen en heb ik veel uitdaging gehaald uit extra mogelijkheden:

  • Ik deed het excellentietraject. Het was uitdagend om tijdens een blok Urban Vitality met studenten van verschillende zorgopleidingen een concept Wii-Care te bedenken voor kankerpatiënten op een kinderafdeling.  
  • Via de minor Global Health kreeg ik de kans om te participeren aan het zomerprogramma Global Health Challenges aan de Duke University in de V.S.
  • Tijdens het Honoursprogramma Geneeskunde schreef ik een scriptie over het neonatale sepsis, een medisch-ethisch essay over geneesmiddelenonderzoek bij kinderen en kreeg ik de mogelijkheid snijzaal, lezingen en congressen bij te wonen.

De mogelijkheden voor dit en ander excellentie onderwijs zijn via de site en je studieloopbaanbegeleider goed vindbaar. Het vakinhoudelijke aanbod is hoog. Als ik een tip zou moeten geven denk ik aan bijzaken als: investeer in je Engelse kennis omdat veel specialistisch of vervolgonderwijs in het Engels is.

Verder zijn sommige competenties en vaardigheden belangrijk om jezelf in te trainen. Dan denk ik aan leiderschap, omdat je dat in het vierde jaar echt moet laten zien. Kortom, ik kan het excellentie onderwijs en de honours trajecten alleen maar aanraden!