Co-creatie op plein ‘40-’45

Thema: The Constructed City - Vrijdag 22 juni

Project

Geuzenveld-Slotermeer kent een grote sociaal-fysieke opgave doordat het veel bewoners kent met een kwetsbare sociaaleconomische status. Gebiedsontwikkeling stond hier lang op een laag pitje, maar nu zit er beweging in, waaronder op Plein ’40-‘45. Kunnen we hier de fysieke opgaven van Amsterdam gebruiken om sociale en economische uitdagingen aan te gaan? Is co-creatie hier de oplossing?

Plein ‘40 – ‘45 is sinds enige tijd de experimenteerruimte voor Laboratory Governance (LabGov), een methode overgewaaid uit Italië. Tijdens WeMakeThe.City maak je kennis met het Plein ‘40-’45 en de ‘pentahelix-partijen’ die onderdeel zijn van dit experiment. Je vergroot je inzicht in de werkwijze van LabGov en urban commoning, maakt kennis met de lokale citymakers en levert zelf een bijdrage aan de leefbaarheid van het Plein.

Tijdens het afsluitende plenaire programma gaan we in gesprek met de (inter)nationale founding fathers (& mothers) van LabGov: Christian Iaione & Sheila Foster en John Grin (transitiekunde) met hun praktijken in Bologna, New York, Rome, Turijn en Amsterdam. Geniet van de bruisende vrijdagmarkt op het Plein met haar Berlijnse sfeer en een waterpijp op het terras.

22 juni van 13.30-17.00 uur
New Metropolis, Amsterdam Nieuw-West

Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://wemakethe.city/nl/programma-item?programid=4269.

Contactpersonen HvA: Maaike Miedema

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 28 mei 2018

Project Info

Startdatum 22 jun 2018

Contact

Maaike Miedema