Praktijkopdrachten

Praktijkopdrachten in de hoofdfase

Studenten verwerven competenties onder meer door het uitvoeren van praktijkopdrachten. De opdrachten hebben een externe opdrachtgever in de vorm van een voor CMV relevante instelling, organisatie of bedrijf. Rondom de stage en opdrachten biedt de opleiding ondersteunend onderwijs. Ook krijgen ze van de opleiding een opdrachtbegeleider toegewezen. Op deze wijze worden de praktijkwerkzaamheden met de theorie verbonden. In de hoofdfase voeren studenten de volgende praktijkopdrachten uit:

Werken in een Organisatie (WINO)

  • De student verwerft een plek bij een relevante instelling, organisatie of bedrijf, waarin hij/zij in een professioneel team als cmv’er meerdere taken uitvoert; agogisch en ondernemend handelen staat centraal.
  • Aantal studenten: 1 (of meer).
  • Duur: minimaal 5 maanden (ongeveer 700 uur) en maximaal 8 maanden (ongeveer 1100 uur); 4 dagen per week.

Opdracht Ondernemen en Innovatie

  • De student wordt uitgedaagd om met innovatieve oplossingen te komen voor een vraag die samen met het werkveld tot stand is gekomen. De student ontwikkelt een dienst of activiteit in de vorm van een onderneming, bijvoorbeeld als start-up of pitch.
  • Aantal studenten: 1 (of meer).
  • Duur: minimaal 3 maanden en maximaal 5 maanden; 2 tot 3 dagen per week.

Stage jaren

Vanaf studiejaar 2021-2022 zal er alleen nog CMV jaar 4 aangeboden worden. CMV is sinds studiejaar 2019-2020 aan het uitfaseren tot de nieuwe studie Social Work. Meer informatie kan gevonden worden bij het stagebureau van Social Work.

Aanmelden voor een praktijkopdracht

Wilt u een praktijkopdracht aanbieden? Neem contact met ons op via het digitaal servicepunt.
Uw opdrachten worden dan binnen CMV op het intranet geplaatst. Hier zoeken CMV-studenten naar opdrachten. Geïnteresseerde studenten nemen zelf contact met u op.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 9 december 2020