Mendeley

Mendeley is een Reference Management programma van Elsevier. Het gebruik is gratis.

Mendeley bestaat uit een desktopversie en een webversie. Je installeert een plugin in Word om bronverwijzingen direct in Word te kunnen maken, en in je browser, zodat je met één klik vanuit databanken en websites referenties kunt importeren. In de gratis versie heb je 2 GB opslagruimte.

• Op Mendeley.com kun je een account aanmaken en het programma downloaden.
  • Op HvA computers kun je Mendeley downloaden vanuit Software Center.

Nieuwe versie Mendeley

Inmiddels bestaat naast Mendeley ook een nieuwe versie, Mendeley Reference Manager. Op dit moment kunnen we gebruik van deze nieuwe versie nog niet aanbevelen, zeker als je met folders denkt te gaan werken.

Meer informatie

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 5 juli 2022