M. Singelenberg (Marthe)

Programma ontwikkelaar & Onderzoeker
Telefoon:
0612344464
Email:
m.singelenberg@hva.nl
Werkadres:
Wibauthuis, Wibautstraat 3b, 1091 GH Amsterdam
Postadres:
Postbus 2171,1000 CD Amsterdam
Afwezig:
Maandag, Vrijdag

Social media:
Website:
Rechtvaardige Stad
Ga naar HvA Research Database

Grote steden wereldwijd kampen met problemen als woningnood, klimaatverandering, stijgende energieprijzen en kansenongelijkheid. Hoe zorgen we dat steden rechtvaardiger worden en dat iedereen mee kan doen? Als antropoloog met een expertise in stedelijke ontwikkeling zet Marthe Singelenberg zich in voor een meer rechtvaardige stad en zorgt zij dat de stemmen die vaak niet worden meegenomen in beleid gehoord worden.

Bij de Hogeschool van Amsterdam houdt zij zich bezig met het vormgeven van de nieuwe koers van het Centre of Expertise Rechtvaardige Stad , waarbij zij zich gaat richten op de ruimtelijke aspecten van rechtvaardigheid. Daarnaast is zij betrokken bij een onderzoek naar de participatievraagstukken rondom de sociaal rechtvaardige energietransitie in Amsterdam Zuidoost.

Naast haar werk voor de HvA werkt zij voor Stichting WomenMakeTheCity . Zij zijn een beweging van vrouwen* die strijden voor een rechtvaardige stad waarin niemand vergeten wordt. Hun missie is om de heersende norm te bevragen en ervoor te zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt als het gaat om de ontwikkeling van de stad. Zij brengen vrouwen en andere groepen die niet automatisch worden meegenomen in stedelijk beleid in positie om samen te werken aan een stad voor iedereen.

Lees hier haar publicatie over 'Red light gentrification in Soho, London and De Wallen, Amsterdam' .

Ga naar HvA Research Database
Ga naar HvA Research Database