Hogeschool van Amsterdam

Het winnende team 'The Aviators'

Studenten van de minor Airport Seaport Logistics deden mee met de Logistic Network Challenge. Zeven teams van vier studenten bezochten zoveel mogelijk logistieke hotspots in Europa, maar moesten dit doen met een beperkt budget en met gebruikmaking van een maximaal aantal vervoersmodaliteiten.

De opzet van de Logistic Network Challenge deed sterk denken aan het televisieprogramma Peking Express.

HvA Nieuws - -

Studenten maakten zelf een netwerkplanning en de reisschema’s liepen onder meer van Venlo, via de Ruhr, naar Frankfurt of Wolfsburg tot Boekarest en van Rotterdam, via Antwerpen, Luik of Parijs naar Madrid. Daar namen de studenten een kijkje bij logistieke bedrijven en interviewden ze de leidinggevenden. De studenten maakten tijdens deze challenge kennis met de praktijk in logistieke bedrijven en met begrippen als netwerkplanning, wachttijd theorie en intermodaal vervoer.

Elke kilometer, modaliteit en elk interview leverde punten op. Aan de logistieke hubs werd ook een puntenaantal toegekend. Kwam een team als tweede aan op deze hub? Dan kregen zij de helft van het aantal punten. Ook het maken van foto’s, het besparen van geld en het doen van ludieke acties leverde punten op. Maar er waren ook restricties. Ieder team had een budget van maximaal € 200, de teams mochten alleen reizen per trein, vliegtuig, metro, tram, bus of fiets en niet buiten het tijdvak 07.00 – 19.00 uur. De rest van de tijd werd onder meer besteed aan het samenstellen van vlogs of blogs waarin de teams verslag deden van hun ervaringen. Vanuit het regiecentrum in HvA-gebouw de Leeuwenburg werden de teams gevolgd via GPS en begeleid door andere studenten. Winnaar werd het team met de meeste punten en de meest ludieke reis.