HvA medewerkers over hybride werk en welzijn

stand van zaken na de pandemie en wensen voor de toekomst

Verslag

De digitale en sociale transformatie die door de coronapandemie is versneld, heeft invloed op het professioneel handelen en het welzijn van medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). The Work Lab verricht sinds 2020 onderzoek naar de impact van de pandemie op de organisatie en op het werk en welzijn van medewerkers. De resultaten van eerdere onderzoeken zijn hier terug te vinden. In de laatste fase van dit onderzoek interviewden we 45 HvA medewerkers en vroegen hen welke invloed de pandemie had op hun werk, welzijn en welke behoeften zij hebben rondom hybride werken en lesgeven. Hun perspectieven op deze onderwerpen staan centraal in dit verslag.

The Work Lab verricht sinds 2020 onderzoek naar de impact van de pandemie op de organisatie en op het werk en welzijn van medewerkers. De resultaten van eerdere onderzoeken zijn hier terug te vinden. In de laatste fase van dit onderzoek interviewden we 45 HvA medewerkers en vroegen hen welke invloed de pandemie had op hun werk, welzijn en welke behoeften zij hebben rondom hybride werken en lesgeven. Hun perspectieven op deze onderwerpen staan centraal in dit verslag.

Referentie van den Berg, L., Huijskes, A., van Riswick, A., Timmerman, F., & van Middelkoop, D. (2023). HvA medewerkers over hybride werk en welzijn: stand van zaken na de pandemie en wensen voor de toekomst. Hogeschool van Amsterdam, The Work Lab.
Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 1 januari 2023

Publicatiedatum