Een catchbox voor SPH!

Gepost op: 7 sep 2018 | ICT Services

Halverwege dit schooljaar heb ik met behulp van Grassroots een aanvraag gedaan voor een catchbox. Een catchbox is een microfoon die je kan gooien. De microfoon zit in een schuimrubberachtige dobbelstenen omhulsel. Ook bevat de microfoon een sensor, deze sensor zorgt ervoor dat de microfoon pas werkt als deze niet beweegt. Dit alles zorgt ervoor dat je deze microfoon kan gebruiken in een volle hoorcollegezaal. De microfoon kan dan gegooid worden naar een student en deze kan dan de vraag van de docent beantwoorden.

Van de catchbox zelf bestaan er twee varianten, de lite en de pro-versie. De lite versie gebruik je als er geen ontvanger (om het geluid van de microfoon te ontvangen) is. Bij de meeste zalen van de HvA is deze ontvanger er wel en dan heb je dus de pro versie nodig. De pro versie bestaat alleen uit de microfoon / zender en het zachte omhulsel. Om deze versie te laten werken moet je eerst wel het revers microfoontje in het omhulsel plaatsen (en natuurlijk de volumeknop van de microfoon in het systeem aanzetten). De catchbox is dan klaar voor gebruik.

Ik heb de catchbox in mijn eigen hoorcolleges (helaas) nog niet kunnen gebruiken. Ik heb wel een hoorcollege van een collega bijgewoond. Mijn collega is zeer enthousiast over het gebruik van de catchbox. Hij merkt dat de stof die hij geeft leuker wordt en studenten enthousiast reageren in de les. Wel is tijdens het hoorcollege oppassen geblazen met flesjes water en laptops, maar de student is zeker actiever tijdens het hoorcollege zelf. Al met al in de catchbox dus zeker een aanwinst voor de saaie (oude?!) hoorcolleges en kijk ik er naar uit om het in mijn eigen hoorcollege psychologie uit te proberen.