Hogeschool van Amsterdam

Introductieweek

Beste nieuwe student, na de zomer start je met jouw opleiding aan de faculteit Gezondheid van de Hogeschool van Amsterdam! Hoe kun je jouw studentenleven beter beginnen dan met een introductieweek? Studievereniging Venae organiseert van 27 t/m 30 augustus 2018, in samenwerking met de faculteit Gezondheid, de introductieweek die je niet wilt missen!

Introductieweek 2015 DG

De introductieweek beleef je samen met alle nieuwe studenten van de faculteit Gezondheid. Je maakt kennis met studenten van de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, HBO-Verpleegkunde en Oefentherapie Mensendieck. In vier dagen proef je de sfeer, maak je kennis met je medestudenten, ouderejaars, docenten en Amsterdam. De introductieweek staat in het teken van gezelligheid, informatie over je opleiding, het opbouwen van je netwerk nog voor de start van de opleiding, én natuurlijk feestjes!

De introductieweek vindt plaats op de faculteit Gezondheid, locatie Nicolaes Tulphuis. Het gebouw en het omliggende terrein is beschikbaar gesteld. Een grote partytent, sanitair, slaapplekken en beveiliging: aan alles is gedacht om de locatie zo geschikt mogelijk te maken! De faculteit is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf trein- en metrostation Holendrecht is het 5-10 minuten lopen naar de faculteit. De faculteit ligt naast het ziekenhuis AMC.

Het programma bestaat uit activiteiten die je met alle studenten van de opleidingen samen doet, maar ook uit activiteiten die je met je eigen opleiding doet. Denk hierbij aan activiteiten als een speurtocht door de stad, een kroegentocht, het steunen van een goed doel, een sportdag, spellen in een park en elke avond sluiten we af met een feestje. Houd rekening met weinig slaap en een intensief programma.

Hieronder vind je een voorproefje van het programma:

- Maandag 27 augustus:
Aftrap introductieweek, middagprogramma in de stad, barbecue en feest.

- Dinsdag 28 augustus:
Sportactiviteit, vrije middag, 's avonds kroegentocht.

- Woensdag 29 augustus:
Zwemmen, uiteten in de stad, themafeest!

- Donderdag 30 augustus:
Spullen inpakken en daarna gezamenlijk met het openbaar vervoer naar KersVers! Dit is het algemene introductiefestival van de Hogeschool van Amsterdam. Jouw spullen worden naar KersVers gebracht en donderdag einde dag gaat iedereen vanaf het festival naar huis. 

De introductieweek wordt georganiseerd door het Centraal Comité van de Introductie ( CCI), een commissie van Studievereniging Venae. Het CCI bestaat uit zeven verschillende commissies. Tijdens de introductieweek worden jullie ingedeeld in groepjes, deze worden begeleid door mentoren. De mentoren zijn ouderejaars studenten van verschillende opleidingen van de faculteit Gezondheid. 

De kosten voor deelname aan de introductieweek bedragen €100,-. Hiervoor krijg je:

 • Drie overnachtingen
 • Drie keer ontbijt (dinsdag t/m donderdag),
 • Drie keer lunch (dinsdag t/m donderdag),
 • Drie keer avondeten (waaronder de barbecue)
 • Één keer uiteten in Amsterdam
 • Deelname aan alle geplande activiteiten bij het verkennen van Amsterdam
 • Sportdag
 • Feest
 • T-shirt van de introductieweek

Let op! Houd rekening met:

 • Consumpties. Soms krijg je koffie, thee of fris aangeboden, maar bij de meeste activiteiten moet je zelf je consumptie(s) betalen. Je kunt alleen pinnen!
 • Reiskosten binnen Amsterdam. Neem je OV-chipkaart mee, deze moet gedurende de gehele week met minimaal €20,00 opgeladen zijn;


Aanmelden vóór 13 augustus 2018

Aanmelden voor de introductieweek verloopt via de website van Studievereniging SV Venae (organisatie). Via een formulier op de website laat je al je gegevens achter en vervolgens kun je direct via IDEAL de kosten voor deelname overmaken. Nadat je de betaling hebt afgerond ontvang je een e-mailbevestiging met daarin de definitieve uitnodiging en belangrijke informatie voor de introductieweek. Zorg dat je deze e-mail uitgeprint meeneemt naar de introductieweek.

Klik hier om je aan te melden voor de introductieweek. 

Aanmelden na 13 augustus?

Wil je je aanmelden voor de introductieweek, maar is de deadline van 13 augustus al verstreken? Stuur een mailtje naar cci-info@svvenae.nl, dan kan de organisatie bekijken of er nog iets voor je kan worden geregeld.

Afmelden? 

Heb je je aangemeld voor de introductieweek, maar kun je door omstandigheden helaas toch niet deelnemen? Neem dan tijdig contact op via cci-info@svvenae.nl. 

 • OV-chipkaart (deze moet gedurende de gehele week met minimaal €20,00 opgeladen zijn) 
 • Slaapspullen (slaapzak, kussen en hoeslaken)
 • Stretcher of luchtbed 
 • Stekkerdoos (i.v.m. erg weinig stopcontacten op de locatie waar we verblijven) 
 • Douchespullen (toiletartikelen en een normale handdoek)
 • Sportkleding (voor zowel binnen als buiten) 
 • Zwemkleding
 • Schoenen waar je goed op kan lopen 
 • Rugzak 
 • Lunchpakketje voor maandag 
 • Themaoutfit voor woensdagavond (Thema: superhelden) 

Na het aanmelden maandagochtend laat je je spullen achter bij de organisatie. Stop dus de dingen die je maandagmiddag nodig heb, niet in je koffer! Zorg dat je naam zichtbaar is op je tas, zodat er geen misverstanden ontstaan. Tot slot adviseren we om niet teveel waardevolle spullen mee te nemen.

Stuur gerust een mailtje naar: cci-info@svvenae.nl. Voorzitters Dylan Wouterlood en Bodhi Maas beantwoorden graag al jouw vragen over de introductieweek. 

Het Centraal Comité Introductie van de Hogeschool en Venae hebben deze voorwaarden opgesteld naar aanleiding van ervaringen uit het verleden. De student committeert zich hieraan automatisch door zich in te schrijven voor de introductie.​

1.     Het CCI en de Hogeschool van Amsterdam zijn niet aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen van de deelnemers.

2.     Het is de deelnemers niet toegestaan zelf meegebrachte (alcoholische) dranken te nuttigen op de Tafelbergweg.  

3.     Roken is alleen toegestaan in de daartoe bestemde ruimten.

4.     Drugsgebruik in en rondom de Tafelbergweg, en tijdens de gehele introductieweek, is niet toegestaan.

5.     Door een deelnemer toegebrachte schade aan gehuurde vervoersmiddelen, het gebouw van de Tafelbergweg of aan eigendommen van derden zullen op de deelnemer worden verhaald.

6.     Eten en drinken is alleen toegestaan in de speciaal ingerichte feest en eetzaal voor deelnemers van de HvA introductie. Eten of drinken in de slaapzaal is dus niet toegestaan.

7.     De deelnemers hebben alleen toegang tot die ruimten die zijn toegewezen aan de HvA Introductie.

8.     Bij problemen dienen deelnemers zich te richten tot de opleidingshoofden van hun eigen opleiding, of de voorzitters. 

9.     Tussentijds de introductie verlaten is uiteraard mogelijk, helaas kun je om organisatorische redenen daarna niet meer terug komen. Alleen als je zwaar wegende redenen hebt die vooraf met de voorzitters  zijn besproken kan hiervan worden afgeweken.

10. Indien de introductie, om welke reden dan ook tussentijds wordt verlaten is er geen restitutie van deelname geld mogelijk.

11. Het CCI, in persoon van de voorzitter, behoudt zich het recht om deelnemers, bij wangedrag, te verwijderen.

12. Het nuttigen van alcoholische drank door minderjarigen is niet toegestaan, bij het overtreden van de wet is het CCI bevoegd alcohol af te nemen gedurende de HvA introductie. Bij het overtreden van deze regel behoudt het CCI, in persoon van de voorzitter, het recht om deze deelnemer te verwijderen.

13. Uit organisatorische overweging krijgen alle studenten bij aanvang van de HvA introductie een gekleurd polsbandje. Identiteitscontrole onderscheid de studenten van de minderjarige studenten. Deze is verplicht de gehele HvA introductie te worden gedragen.

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 11 april 2018

Research Award 2016