Hogeschool van Amsterdam

Over Faculteit Gezondheid

Faculteit Gezondheid verzorgt acht opleidingen waarmee ruim 3500 studenten naar internationale maatstaven worden opgeleid tot gezondheidszorgprofessionals.

Gezondheid-studenten willen het leven van een patiënt na ziekte - lichamelijk of geestelijk - weer draaglijk maken. Topzorg heeft onze focus, evidence based practice staat aan de basis. 

Kennis delen

Het ontwikkelen en delen van state-of-the-art kennis gebeurt via het Kenniscentrum van Gezondheid. Het doel van het Kenniscentrum is het delen van kennis tussen het onderwijs, het onderzoek en het werkveld. Naast educatie ziet Gezondheid het als zijn taak om een partner te zijn voor bedrijven en instellingen werkzaam op het gebied van gezondheidszorg. 

Expertise gebundeld

Gezondheid biedt een onderwijscontinuüm van bachelor- en masteropleidingen, bij- en nascholing. Het Kenniscentrum heeft kenniscirculatie hoog in het vaandel. Een intensief samenwerkingsverband tussen de HvA, het AMC en de Universiteit van Amsterdam maakt een hoog niveau mogelijk. Onder de naam Amsterdam School of Health Professions bundelen deze instellingen hun expertise over paramedisch en verpleegkundig onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg.

Midden in de samenleving

Onze afgestudeerden en het onderzoek van het Kenniscentrum dragen bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in het algemeen en die van de regio Amsterdam in het bijzonder. De faculteit weerspiegelt de samenleving in de samenstelling van haar personeel en studenten.

Studievereniging Venae

Studievereniging Venae is opgericht in 2007 als Venae, studievereniging van de Amsterdam School of Health Professions en vertegenwoordigt de opleidingen Ergotherapie, Fysiotherapie, Oefentherapie Mensendieck, Verpleegkunde.

Studievereniging Venae neemt de vertegenwoordiging op zich van de studenten die studeren aan de Faculteit Gezondheid. In het studiejaar 2014-2015 is er door een geheel vernieuwd bestuur een doorstart gemaakt met de vereniging. Sinds 2016 zijn ze officieel erkend door de HvA als studievereniging. 

Venae organiseert naast sociale evenementen zoals een vrijdagmiddagborrel in  "De Cura" ook inhoudelijke activiteiten als een AED- cursus. 

Ga naar de website van Venae

Gepubliceerd door  Faculteit Gezondheid 20 februari 2019