Venture Centre

Student Startup Helpdesk

Loop jij als studentondernemer of aspirant ondernemers tegen vragen aan? Vragen over de mogelijkheden die de HvA studenten biedt? Welke minor het beste bij deze ambitie past? Of over de Bijzondere Ondernemersregeling, het 10K Incubator programma of afstuderen in je eigen onderneming. Dan kan je een gesprek aanvragen met één van de begeleiders of coaches van het HvA Venture Center.

Doelgroep

De helpdesk is voor alle studenten van de Hogeschool van Amsterdam en voor alumni die in de afgelopen twee jaar zijn afgestudeerd. Het is voor studenten die al aan het ondernemen zijn, maar ook voor studenten die dit willen gaan doen of die dit willen verkennen.

Datum & tijd

Als je met dit formulier een gesprek aanvraagt nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. In de meeste gevallen lukt het dan om binnen een paar dagen een afspraak te maken. Een afspraak die 45 minuten duren, dit is in onze ervaring lang genoeg om duidelijk te krijgen waar je hulp bij kan gebruiken en uitleg te geven over de verschillende mogelijkheden die het HvA Venture Center te bieden heeft.

Praktische informatie

In het formulier kan je aanvinken waar je vraag over gaat, dit help ons om de juiste begeleider of coach aan jouw vraag te koppelen.

  • Ik loop tegen een probleem aan tijdens het ondernemen (bijv. juridisch of financieel).
  • Ik ben op zoek naar coaching of begeleiding voor mijzelf en mijn startup.
  • Ik ben opzoek naar een werkplek of bedrijfsruimte.
  • Ik wil een vak, project, opleiding of minor kiezen, passend bij mijn onderneming/ondernemerschapsambities.
  • Ik wil advies over afstuderen in mijn eigen onderneming.
  • Ik wil me verdiepen in ondernemerschap om te kijken of dit iets voor mij is.
  • Ik wil op zoek naar een idee om mee te gaan ondernemen.
  • Ik ben door COVID-19 in de problemen gekomen met mijn onderneming/ondernemerschapsambities.

Natuurlijk is het ook mogelijk om vragen te stellen die hier niet tussen staan!

Coaches

Bekijk hier de profielen van de coaches met wie je een afspraak kunt maken.

Over Pavel

Pavel is een ervaren ondernemer (4x oprichter), senior executive (in materiaalkunde & B2B softwarebedrijven) en investeerder (meestal early-stage). Hij is betrokken geweest bij zowel software- als hardwarestartups. Met name het bouwen van een AI-aangedreven persoonlijke voedingsdeskundige, en het op de markt brengen van 's werelds eerste flexibele keramische materiaal. Als ondernemer was hij betrokken bij het ophalen van meer dan 2 miljoen aan venture capital. Hij heeft gewerkt met klanten als Samsung, LG, DuPont, General Motors en IKEA. Pavel heeft een MScBA in Financieel Management (w/ Hons.). In de afgelopen 2 jaar heeft hij meer dan 1000 startups/scaleups beoordeeld en met meer dan 40 gewerkt als adviseur, mentor en coach. Pavel is momenteel Entrepreneur in Residence bij het Venture Center en Coach in het 10k programma.

Onderwerpen

Je kunt Pavel alles vragen over de eerste fasen van het opzetten, opbouwen en runnen van een bedrijf. En in het bijzonder over bedrijfsontwikkeling, klantenwerving, het aantrekken van talent en kapitaal.

Over Carmen

Carmen is Project Lead van het 10K Incubator Programma van het Venture Centre en daarom onder andere verantwoordelijk voor de organisatie, interpretatie en implementatie van dit programma binnen het Venture Centre. Carmen: "Ik heb een passie voor het werken met duurzame en innovatieve ideeën en denk graag mee over hoe we die ideeën verder kunnen ontwikkelen tot een startup.

Onderwerpen

Maak een afspraak met Carmen als je vragen hebt over het 10K Incubator Programma (deelname, de match met het programma, of meer informatie), toegang tot het Venture Centre netwerk, haalbaarheidsbeurzen, ontwikkeling van een idee tot startup, het combineren van je studie met het starten van een bedrijf.

Over Daniela

Daniela Redondo is een ervaren ondernemer met veel kennis van verschillende sectoren. Als oprichter van meerdere bedrijven heeft ze een specialisme ontwikkeld in het opzetten en laten groeien van ondernemingen. Doordat ze zelf als student-ondernemer heeft geopereerd, begrijpt ze als geen ander de uitdagingen en obstakels die gepaard gaan met het starten van een eigen bedrijf tijdens je studie.

Haar rol als programmamanager bij de ACE Incubator heeft haar begrip van het startup-ecosysteem verder verdiept en haar waardevolle netwerken en kennis opgeleverd om aspirant-ondernemers te begeleiden. Met een speciale focus op het ondersteunen van startende studenten brengt Daniela onschatbare ervaring mee in het omzetten van ideeën naar succesvolle bedrijven. Of het nu gaat om het verfijnen van bedrijfsconcepten of het verkrijgen van toegang tot startup-netwerken, Daniela's begeleiding legt de basis voor succes in de dynamische wereld van startups.

Onderwerpen

Boek een afspraak met Daniela voor hulp in de vroege fasen van het opzetten van een bedrijf, het samenstellen en aansturen van teams, bedrijfsmodellen, netwerken, navigeren door het Nederlandse startup-ecosysteem, het opzetten van verkoopfunnels, het vinden van klanten, en het uitvoeren van klantinterviews.

Over Romaike

Romaike is de Projectleider van de Explore Pillar van het Venture Centre. Haar rol bestaat uit het ontwikkelen en uitvoeren van HvA-brede workshops om studenten te helpen kansen te herkennen en waarde te creëren. Met een achtergrond in Industrial Design Engineering was ze in 2022 medeoprichter van haar tweede start-up: 'WasteBase'. In haar rollen bij het Venture Centre en WasteBase kan ze haar passie voor ondernemerschap en duurzaamheid combineren.

Onderwerpen

Romaike kan je begeleiding bieden bij design thinking, lean-prototyping, prototype testing en duurzame materiaalkeuzes. Ze is op de hoogte van de workshops in het JMH en het Makerslab en kan advies geven over het maken van realistische 3D-modellen en prototypes voor je productidee.

Registratie

Wil je een gesprek aanvragen met het (student)ondernemersspreekuur van het HvA Venture Center? Vul dan dit formulier in:

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 19 maart 2024