Venture Centre

Juridisch Advies

Mogelijk gemaakt door: Het Juridisch Spreekuur

Het Juridisch Spreekuur (HJS) organiseert samen met het HvA Venture Centre een spreekuur om je bij te staan bij juridische vragen en problemen waar jij als ondernemer mee geconfronteerd wordt.

Vanaf 7 april 2021 bieden wij iedere woensdag* van 13.00 tot 15:00 een online-inloopspreekuur aan waar je terecht kan voor gratis juridisch advies door een van de HJS-medewerk(st)ers (via Microsoft Teams te bereiken met de volgende link: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering).
* Gedurende het studiejaar (tijdens vakantieperiodes is HJS gesloten)
Om het voor jou als ondernemer zo makkelijk mogelijk te maken hebben we zes checks waar jij je voor kan aanmelden:

CHECK #1: OVEREENKOMSTEN

Heb je een contract opgesteld of een overeenkomst gesloten voor jezelf en/of een derde partij? Wil je weten of dit geldig is of dat het juist is opgesteld? Laat het door ons controleren.

CHECK #2: DE RECHTSVORM & INSCHRIJVINGSCHECK

Wat moet er wettelijk nog geregeld worden voor als jullie je bedrijf gaan inschrijven? Wat is het juiste moment om dit te doen?

CHECK #3: SAMENWERKING

Bij het starten van een bedrijf is het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met je partners van groot belang. Niet alleen voor jullie zelf maar bijvoorbeeld ook voor toekomstige financierders. Je samenwerkingsovereenkomst laten nakijken, helpen met opstellen of kom je er niet uit? Wij adviseren met het zetten van de volgende stap.

CHECK #4: AANSPRAKELIJKHEID

In hoeverre is je onderneming aansprakelijk? In hoeverre ben je persoonlijk aansprakelijk? En wie moet er betalen als er bijvoorbeeld sprake is van schade? Het is verstandig ons te laten beoordelen waar eventuele bedreigingen zitten. Maar wij kunnen ook helpen te kijken of jouw voorwaarden, documenten en gemaakte afspraken wel zo waterdicht zijn als jij denkt.

CHECK #5: PRIVACY

Op het moment dat jij start met werken aan je onderneming begin je met het verzamelen van gegevens. Dit zijn gegevens van jezelf, klanten, partners en werknemers en de hoeveelheid kan snel oplopen. Je krijgt dan al snel te maken met wetgeving omtrent privacy en deze is de laatste jaren erg in ontwikkeling. Voor vragen over de AVG, waar je rekening mee moet houden en vooral een check waar de uitdagingen voor jou als ondernemer liggen kan je bij HJS terecht.

CHECK #6: CONFLICT/MEDIATION

Heb je of dreigt er een conflict met bijvoorbeeld een klant, leverancier of één van je co-founders? Neem samen of alleen contact op met HJS om samen te kijken naar wat mogelijke stappen zijn om ernstige gevolgen te beperken, een oplossing te vinden of om jezelf te beschermen.

Staat jouw vraag er niet bij of kan je niet wachten tot het online-spreekuur? Stel hem dan via het aanmeldformulier op onze website (www.hva.nl/hjs) of bel het algemene nummer van HJS (06 – 211 588 82) en wij kijken samen hoe wij jou het beste kunnen helpen.

Belangrijk: de bovenstaande checks zijn er om te zorgen dat we sneller met elkaar over de inhoud kunnen praten. HJS is daarbij altijd de adviseur waarbij de eindverantwoordelijkheid bij jou als ondernemer ligt.

Gepubliceerd door  Ondernemerschap 26 april 2022