Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Themateam

Het lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad is nauw verbonden aan het themateam Duurzaam Gedrag, een van de themateams binnen de opleiding Toegepaste Psychologie.

Themateams zoeken expliciet de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en de praktijk. Door een netwerk met relevante partners te vormen, voorzien ze de opleiding Toegepaste Psychologie van relevante kennis uit onderzoek en de praktijk. Zo kunnen studenten Toegepaste Psychologie opgeleid worden voor een specifieke vraag in de markt.

Het themateam Duurzaam Gedrag houdt zich bezig met de vraag hoe mensen gestimuleerd kunnen worden om duurzaam gedrag te vertonen – met behulp van inzichten uit de psychologie.

Keuzevak

Een van de dingen waar de leden van het themateam zich mee bezig houden is met het curriculum van de opleiding Toegepaste Psychologie – zo is er onlangs een module Klimaat & Gedrag gestart. Verder zoeken de leden van het team naar organisaties waar studenten Toegepaste Psychologie hun kennis over het stimuleren van duurzaam gedrag in de praktijk kunnen brengen met mooie projecten, stages en afstudeerplekken. Het themateam en het lectoraat werken bovendien regelmatig samen met studenten Toegepaste Psychologie aan onderzoeken. Een mooi voorbeeld hiervan is het project voor de Nationale Wetenschapsagenda (NWA Jongerenvlog).

Kortom, het themateam Duurzaam Gedrag bouwt aan een netwerk van mensen die zich vanuit verschillende invalshoeken bezighouden met duurzaam gedrag.

Meer weten?

Wil je meer weten over het themateam Duurzaam Gedrag? Klik dan op een van onderstaande brochures.

Heb je vragen of opmerkingen? Of ben je of ken je een werkgever/opdrachtgever met een leuke vacature of (afstudeer)opdracht op het gebied van duurzaam gedrag? Neem dan contact met ons op via duurzaamgedrag@hva.nl. Je kunt ons daarnaast volgen op LinkedIn: Themateam Duurzaam Gedrag HvA.

21 december 2022