Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Keuzevak

Onderzoekers van het lectoraat geven - in samenwerking met het docententeam Toegepaste Psychologie - een 3e/4e jaars keuzevak Klimaat & Gedrag. In dit vak gaan de studenten als gedragsexperts aan de slag rondom het thema duurzaam gedrag; hoe stimuleer je dat burgers zoveel mogelijk keuzes maken die goed zijn voor het klimaat en onze planeet.

Klimaatcampagne 'Iedereen doet wat'

Communicatiebureau NOISE – dat de klimaatcampagnes ‘Iedereen doet wat’ voor de overheid ontwikkelt – is opdrachtgever voor de studenten. Aan de hand van een concrete gedragscasus doen studenten onderzoek naar de motieven en barrières ten aanzien van een specifieke klimaatgerelateerde gedraging. Op basis van hun resultaten ontwikkelen zij een of meerdere communicatie-uitingen die het gewenste doelgedrag stimuleren.

Kennisclips

Onze onderzoekers coachen als docent de studenten rondom de eigen gedragscasus en geven een theoretische leerlijn zodat studenten met voldoende domeinkennis hun opdracht kunnen uitvoeren. Voor de theoretische leerlijn zijn 8 kennisclips ontwikkeld die studenten elke week bekijken; in de klas wordt elk weekthema inhoudelijk verder uitgediept.

Hieronder kun je 2 van de videoclips die voor het keuzevak zijn ontwikkeld, bekijken.

Klimaatprobleem hoezo?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Moral licensing

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
21 december 2022