HvA Bibliotheek

Lenen en verlengen

Bij de Bibliotheek kun je van alles lenen: van boeken tot dvd’s. Lees alles over lenen en verlengen bij de Bibliotheek.

Student leent een boek

Voor boeken, dvd's en papieren tijdschriften

In onze databanken en op internet is veel informatie te vinden, maar ook voor boeken, dvd’s en papieren tijdschriften staan de collecties van de HvA Bibliotheek tot je beschikking.

Wat heb je nodig?

Studenten en medewerkers kunnen met hun studenten- of medewerkerskaart boeken lenen bij de HvA Bibliotheek. Anderen kunnen een lenerspas aanvragen. Lees alles over de lenerspas.

Hoe leen je?

Waar en wanneer je publicaties afhaalt, hoe je boeken reserveert, hoe vaak je de leentermijn mag verlengen, en wanneer je een boete oploopt: alle ins en outs van lenen bij de HvA Bibliotheek.

Niet bij de HvA te leen?

Als de HvA Bibliotheek een door jou gezochte publicatie niet heeft, kun je die uit een andere bibliotheek naar Amsterdam laten komen. Lees alles over lenen uit een andere bibliotheek.

Verlengen?

Je kunt maximaal twintig boeken tegelijk lenen. De standaard uitleentermijn is 28 dagen. Tentamenliteratuur en veel gevraagde boeken hebben een kortere uitleentermijn, van 7 dagen. Sommige materialen zijn alleen voor gebruik in de bibliotheek zelf (1-dagslening).

Automatische verlenging

Je boek wordt automatisch drie keer verlengd (uitgezonderd 1-dagsleningen), tenzij het boek gereserveerd is door een ander. Daarna moet je het boek terugbrengen en kun je het alleen nog verlengen via de bibliotheekbalie. Bekijk alle bibliotheeklocaties.

Niet verlengbaar

Materialen die alleen ter inzage (1-dagsleningen) zijn, kun je niet verlengen. De publicatie moet dezelfde dag voor sluitingstijd van de bibliotheekbalie worden ingeleverd.

Ook boeken die je via Interbibliothecair leenverkeer (IBL) hebt geleend, kunnen niet verlengd worden.

Wat kost het?

Boeken langer houden kan geld kosten. Lees alles over tarieven en boetes.

Gepubliceerd door  HvA Bibliotheek 6 mei 2021