Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Veelgestelde vragen medewerkers/studenten

Naast onderwijsvoorzieningen, zijn er studie- en overlegruimtes, bibliotheken, restaurants, coffeecorners, studentenwoningen, pleinen, meetingpoints, een sportcafé en uitgebreide sportvoorzieningen (sporthal, gymzaal, fitness). FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA heeft ook een interessant programma met debatten, lezingen, en/of tentoonstellingen toegankelijk voor iedereen, hva.nl/floor.

Als de campus helemaal klaar is in 2018 zullen er ruim 30.000 studenten en medewerkers studeren en werken.

Op de Amstelcampus zijn twee inpandige fietsenstallingen voor studenten en medewerkers. Onder het Kohnstammhuis is plaats voor 780 fietsen en onder het Wibauthuis is plaats voor 1.000 fietsen. Je kunt naar binnen met je collegakaart.

Overal op de Amstelcampus vind je (studie) werkplekken, overlegruimtes en ontmoetingsplaatsen waar je internet-toegang hebt via je HvA- of UvA-account. Ook op de pleinen, het Kohnstammhof en in de restaurants en koffiebars. Alle gebouwen zijn vrij toegankelijk (ook de evenementen van FLOOR), ook als je op een andere locatie werkt of studeert.

Als je gaat verhuizen naar de Amstelcampus krijg je een werkplek die niet alleen een prettig klimaat biedt, maar die ook samenwerking met collega's stimuleert. Er zijn stilte werkplekken maar ook meetingpoints. Zie ook  Wie komt waar wanneer. Ook als je niet verhuist naar de Amstelcampus kun je wel gebruik maken van alle voorzieningen.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. De HvA stimuleert reizen via het openbaar vervoer om de verkeersdruk en het milieu te ontlasten. De metro- en tramhaltes (tram 7,10 en metro 51, 53, 54) stoppen vlak bij de Amstelcampus. Metrostation Weesperplein ligt op 50 meter afstand en metrostation Wibautstraat op 200 meter van de campus. Onder het Kohnstammhof is een parkeergarage of er kan in de straten worden geparkeerd, tarief 4 euro per uur. Zie parkeren.

De studentenwoningen op de Amstelcampus zijn in beheer van Woonstichting De Key. Studenten die woonruimte zoeken kunnen zich inschrijven bij  studentenwoningweb.nl. Meer informatie over procedure, toewijzing en wachttijden  dekey.nl. In 2016 komen er nog 60 nieuwe studentenwoningen bij op de Leeuwenhoeklocatie naar het Kohnstammhof. Dan zijn er op de Amstelcampus 270 zelfstandige woningen, met een eigen badkamer, slaap/woonkamer en keuken. Wil je zo'n ruimte tussen de 25 en 50 m2) huren dan krijg je een campuscontract voor de duur van je studie. Is je studie afgerond dan heb je een half jaar om iets anders te zoeken. De prijzen liggen rond de 650 euro. De adressen van de woningen zijn: Boerhaave/Tilanusstraat, Van Musschenbroekstraat en Eerste Boerhaavestraat.

Twee keer per jaar verschijnt het HvA Campus Nieuws (voorheen  Amstelcampus Nieuws) en Amstelcampus  Buurtnieuws. Voor een rondleiding over de campus kun je mailen naar  amstelcampus@hva.nl of bellen 020-595 3900. 

In het Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a is de Amstelcampus sporthal, gymzaal en fitness.  

Op de Amstelcampus zijn twee restaurants, in het Benno Premselahuis en in het Theo Thijssenhuis. Medio 2015 wordt het restaurant in het Wibauthuis in gebruik genomen. In de coffeecorners in het Benno Premselahuis en in het Kohnstammhuis zijn diverse muffins en panini's verkrijgbaar. Let op: alleen pin-betalingen. Verder veel leuke eettentjes in de buurt, zie leuk en handig.

De Amstelcampus is heel goed bereikbaar met metro 51, 53, 54 en tram 7 en 10. Metrostation Weesperplein ligt op circa 50 meter afstand van de Amstelcampus en metrostation Wibautstraat op 200 meter van de campus. Lees meer over openbaar vervoer. 

Bureau Nieuwbouw van de Hogeschool van Amsterdam zit in de Roetersstraat 31 op de 4e etage, telefoon 020- 595 3900. Heb je vragen, mail dan naar amstelcampus@hva.nl je krijgt op werkdagen binnen 24 uur antwoord.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 23 juli 2015