Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Veelgestelde vragen

De Amstelcampus is de open stadscampus en hoofdlocatie van de Hogeschool van Amsterdam aan de kop van de Wibautstraat. Een unieke plek waar studenten, docenten, medewerkers en de stad elkaar ontmoeten. De Amstelcampus biedt naast onderwijsvoorzieningen ook gelegenheid voor wonen, werken en studeren, maar je kunt er ook sporten, recreëren of een leuke bijeenkomst bijwonen. Een plek waar kennisuitwisseling, cultuur, creativiteit en ondernemerschap samenkomen.

Naar verwachting is de Amstelcampus klaar in 2018. Het  Wibauthuis voor de faculteit Maatschappij en Recht en de faculteit Economie en Management wordt medio 2015 in gebruik genomen. Het laatste nieuwe gebouw op de campus voor de faculteit Techniek is het Conradhuis (voorheen Rhijnspoorgebouw) en wordt in 2018 opgeleverd.

De Amstelcampus is een open stadscampus. Alle gebouwen zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Ook is aanmelding voor een rondleiding mogelijk op: amstelcampus@hva.nl of via Bureau Nieuwbouw tel: 020 - 595 3900.

Je kunt geen lid worden van de Amstelcampus maar er zijn wel tal van studie- en studentenverenigingen die je graag verwelkomen. En als je ons volgt op Facebook dan blijf je helemaal up-to-date.

 

Als de campus helemaal klaar is zullen er ruim 30.000 studenten en medewerkers studeren, wonen, werken en recreëren.

De HvA stimuleert actief de verbinding met de buurt en de stad. In de Eerste Boerhaavestraat is sinds 1 jaar de Boerhaave Boerderij met bakken waar buurtbewoners hun tomaten en groenten verbouwen, midden in de stad. Op de campus (in Studio HvA) is ook het Juridisch Spreekuur waar elke Amsterdammer gratis gebruik kan maken voor juridisch advies. Studenten werken aan grootstedelijke vraagstukken in de stad en komen met creatieve oplossingen, nieuwe apps en andere noviteiten. Alle gebouwen en pleinen zijn vrij toegankelijk. In het  Kohnstammhuis is op de 1e etage een bibliotheek en FLOOR, het debat- en activiteitencentrum biedt een interessant programma ook voor de buurt. Zie hva.nl/floor.

De HvA besteedt ruime aandacht aan duurzaam bouwen. Op de Amstelcampus vind je groene daken, zonnepanelen, solatubes, ledverlichting, warmte/koude opslag en join-the-pipe watertappunten. Lees meer over duurzaamheid.

Waar tot 2012 de ruïne van het oude Wibautgebouw stond zijn inmiddels het nieuwe  Wibauthuis en het  Muller-Lulofshuis verrezen. Onder het Wibauthuis dat in de zomer van 2015 in gebruik genomen wordt is een grote parkeergarage en een fietsenstalling. In het Muller-Lulofshuis vind je een gymzaal, sporthal en fitnessfaciliteiten. Ook zijn er circa 154 studentenwoningen van Woonstichting De Key. Achter het WIbauthuis staan nog 60 studentenwoningen (de Wibautwoningen aan de Van Musschenbroekstraat).

De nieuwe  pleinen, het Wibauthof en de speelplaats aan de Van Musschenbroekstraat achter het Wibauthuis zijn in mei 2015 officieel geopend. Er is de karakteristieke campus bestrating, bomen, gras, zitplaatsen en fietsparkeerplekken. En een groot klim-klauter en speeltoestel voor de kinderen uit de buurt, speciaal om hun motoriek te ontwikkelen.

Elk kwartaal is er een bewonersoverleg over de Amstelcampus waarbij de HvA in gesprek gaat met buurtbewoners. Wilt u weten wat er speelt in de buurt? Download hier de bewonersverslagen.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 22 januari 2016