Hogeschool van Amsterdam

Amstelcampus

Bereikbaarheid/parkeren/route

De HvA stimuleert medewerkers, studenten en bezoekers gebruik te maken van het openbaar vervoer of de (brom) fiets/scooter. De onderwijslocaties zijn allemaal goed bereikbaar met het OV en er zijn voldoende (brom)fiets/scooter-parkeermogelijkheden in de fietsenstallingen of langs de Wibautstraat. Op de Amstelcampus zijn twee openbare (auto) parkeergarages (Q-Park Centrum Oost Amstelcampus onder het Wibauthuis en Q-Park Weesperplein Amstelcampus onder het Kohnstammhof). Het parkeertarief is hetzelfde als op straatniveau, € 4,00 per uur.

Routebeschrijving Amstelcampus

De Amstelcampus ligt aan weerszijden van de Wibautstraat in Stadsdeel Oost en omvat nu zeven onderwijsgebouwen en daar komt nog 1 nieuw gebouw bij: 

Scooters en (brom)fietsen kun je in de ondergrondse fietsenstallingen zetten of langs de Wibautstraat aan de fietsnietjes vastzetten. Let op: in de zijstraten van de Wibautstraat worden helaas regelmatig fietsen gestolen. De fietsenstallingen (onder Kohnstammhuis, ingang Eerste Boerhaavestraat en onder Wibauthuis, toegang Tweede Boerhaavestraat of Rhijnspoorplein-Oost) zijn toegankelijk met een HvA- of UvA-pas tijdens de openingstijden van de onderwijsgebouwen. Studeer je bij de HvA kijk dan in de A-Z lijst van MijnHvA voor meer informatie.

Plan route via  routeplanner-fiets

Openbaar vervoer 

De locaties rondom de Amstelcampus zijn allemaal goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals tram (3, 7 en 10), metro (51, 53, 54) en/of bus. Met de metro kun je het beste uitstappen op station Wibautstraat of Weesperplein. Kijk voor jouw persoonlijke reisroute op 9292.nl.

Parkeren op straat

Parkeerruimte in de buurt van de Amstelcampus is beperkt, het parkeertarief is 4 euro per uur. 

 

Parkeren 

In de Q-Park parkeergarages op de Amstelcampus geldt een uurtarief van 4 euro. Er zijn ook abonnementen te koop van maandag t/m vrijdag, weekenden of permanente toegang. Kijk op de website van Q-park voor de mogelijkheden.

Parkeren voor minder validen

In de parkeergarages zijn ook speciale plekken gereserveerd voor minder validen.

Parkeren via P+R

Parkeren is ook mogelijk bij diverse P+R terreinen voor € 8,00 per dag. Hierbij parkeer je in een parkeergarage of op een parkeerterrein iets verder uit de buurt. Dit is aanzienlijk voordeliger dan rond de Amstelcampus.

Vergunninghouders

Onder het Kohnstammhof (in de Q-park garage Weesperplein Amstelcampus) zijn zestig plekken beschikbaar voor bewoners met een parkeervergunning Swammerdambuurt. Via de gemeente is een toegangs-druppel verkrijgbaar vanaf augustus 2015.

Voor vragen hierover: Afdeling Vergunningen, stadsdeel Oost: vergunningenor@oost.amsterdam.nl of 020 - 253 5443 (09-13 uur).

Routebeschrijving  Bureau Nieuwbouw

Adres: Weesperzijde 190, 1097 DZ Amsterdam (naast Amstelstation)

Fietsen en scooters kunnen op straat geparkeerd worden.

Metro 51, 53 en 54 halte Weesperplein 
Tram 7 en 10, halte Weesperplein 
Plan je route via 9292.

Parkeren kan op straat, op of rond de Roetersstraat. Er geldt een parkeertarief van 4 euro per uur.

Gepubliceerd door  Amstelcampus 23 juli 2015