The Food Lab

Bedrijven en organisaties

The Food Lab biedt volop mogelijkheden om samen te werken. Onze projectmatige aanpak leent zich uitstekend voor externe opdracht. Bijvoorbeeld in de vorm van een new product management stage, eindstage of afstudeer- of projectopdracht.

Heeft u een uitdagende opdracht rondom een voedselthema waar de studenten hun ideeën in kwijt kunnen, zoals in het voorbeeld van de Snackaton hieronder? Laten we dan snel de mogelijkheden bespreken! Stuur een mail naar thefoodlab@hva.nl

Snackaton: ontwikkel de snack van de toekomst

Is er nog leven na de kroket en frikandel? Reken maar! In de zomer van 2018 nam The Food Lab deel aan Snackaton, een interdisciplinair innovatielab dat neerstreek op het muziekfestival Welcome tot The Village. Zo’n honderdvijftig studenten, ondernemers, wetenschappers en vrijwilligers sleutelden tijdens dit evenement aan de snack van de toekomst. Dat bood The Food Lab dé kans om succesvolle productconcepten in grote batches te maken en te testen. Daarbij was het een lesje in improvisatie- en doorzettingsvermogen, want de keukenfaciliteiten waren beperkt. De kwaliteit leed daar niet onder, integendeel: het publiek smulde en elke ronde waren de Food Lab-snacks in no time uitverkocht.

Gepubliceerd door  The Food Lab 25 februari 2019