The Food Lab

Over

The Food Lab is onderdeel van de opleiding Voeding en Diëtetiek en het initiatief van vier studenten: Cindy, Kjelld, Lars en Tessa. In 2017 kwamen zij met het plan om gezonde voedingsconcepten van medestudenten ook echt duurzaam te gaan produceren en aanbieden. En wel op zo’n manier dat de producten voldoen aan de richtlijnen van gezonde voeding én bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Inmiddels draaien studenten uit alle studiejaren van Voeding en Diëtetiek op een of andere manier mee in The Food Lab: met concept- en productontwikkeling, onderzoek of productie en test.

Lees het hele verhaal over het ontstaan van The Food Lab.

Proeftuin

Aan de Dr. Meurerlaan, de thuisbasis van Voeding en Diëtetiek, doen studenten vanuit The Food Lab onderzoek naar gezonde en duurzame voedingsconcepten. Vervolgens ontwikkelen en testen ze deze concepten. De meest kansrijke worden samen met HvA-cateraar Cormet rijp gemaakt voor productie. Als het zover is, zorgt het productieteam van The Food Lab ervoor dat de producten verkrijgbaar zijn in het campusrestaurant.

Het campusrestaurant is letterlijk een proeftuin. Valt een product in de smaak, dan heeft het misschien wel de potentie om op het menu te komen in meer campusrestaurants. Sommige producten schoppen het zelfs tot echte klassiekers, zoals de Linzenburger en het Bananenbrood.

Bekijk alle de producte uit het assortiment van The Food Lab.

Catering evenementen

Via cateringactiviteiten biedt The Food Lab een selectie van producten aan op vergaderingen, feesten en andere bijeenkomsten. Zo konden UvA-studenten tijdens de Health Week kennismaken met de culinaire hoogstandjes van The Food Lab in pop-up restaurants. The Food Lab HvA was aanwezig op de Roeterseilandcampus en Science Park 904. Daar deden studenten bovendien consumentenonderzoek naar de perceptie van plantaardige voeding.

Onderzoek

The Food Lab voert praktijkgericht onderzoek uit en biedt daarmee een authentieke leeromgeving. Dankzij de samenwerking met (externe) organisaties en bedrijven kunnen studenten hun onderzoek toetsen aan de praktijk en hun kennis delen met professionals.

Lees meer over het onderzoek dat The Food Lab HvA uitvoert.

Gepubliceerd door  The Food Lab 25 februari 2019