The Food Lab

Onderzoek

In The Food Lab verrichten studenten Voeding en Diëtetiek evidence based onderzoek naar gezondere en duurzamere voedingsconcepten in alle fases van productontwikkeling.

Elk onderzoek sluit aan bij een van de drie afstudeerrichtingen van de opleiding. Het is ook mogelijk dat studenten onderzoek doen in opdracht van een andere HvA-faculteit.

Een onderzoek draait altijd om een praktijkvraagstuk dat studenten moeten oplossen. De ene keer gaat het bijvoorbeeld om het achterhalen van de behoeften van een consument, de andere keer wil een opdrachtgever weten in hoeverre smaak en geur een bepaalde productvoorkeur beïnvloeden.

The Food Lab doet ook onderzoek naar de impact van gezonde en duurzame voedingsconcepten op de omgeving. Dat levert waardevolle inzichten op waarmee voedselfabrikanten en (semi)-overheidsorganisaties hun marketingcampagnes of gezondheidsbeleid kunnen aanscherpen.

Voorbeelden onderzoeksprojecten The Food Lab

  • Een onderzoek bij campuscateraar Cormet naar mogelijkheden om een plantaardiger menu en meer plantaardige productenconcepten aan te bieden.
  • De vraag om samen te werken met een kleine start-up in zeewierproducten.
  • Een consumentenonderzoek naar de perceptie van plantaardige voeding.
  • De ontwikkeling van een plantaardige snack met eiwitverrijking.
  • Een onderzoek in het Sportfondsenbad naar mogelijkheden voor een gezonde voedselomgeving.
  • Een onderzoek in het campusrestaurant naar de vraag of een gezonder aankoopgedrag gestimuleerd kan worden door wijzigingen in het assortiment en het toepassen van diverse promotiestrategieën.
Gepubliceerd door  The Food Lab 25 februari 2019