Sterk van start

Bedrijfskunde voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

HvA introductiefestival

Aankomende september is het zover, je gaat beginnen aan je opleiding. Wij zijn ontzettend enthousiast, want na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer het geweldige HvA introductiefestival organiseren voor jou! Als nieuwe HvA-student kun je deze dag niet missen. Kom kijken wat de HvA jou te bieden heeft. Zo haal jij het meest uit je tijd als student! Ook de studie- en studentenverenigingen zijn aanwezig. Wie weet vind je gelijk een leuke vereniging om je bij aan te sluiten.

Datum: vrijdag 2 september 2022
Tijd: 14.00-18.00 uur
Locatie: Fraijlemaborg 133 (Business Campus)
Voor wie: voor alle studenten die straks studeren aan de Faculteit Business & Economie
Toegang: gratis

Introdagen opleiding

 • Op dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus maak je kennis met je klas, je coach, de opleiding, de HvA en de omgeving. Over de exacte invulling van deze twee dagen ontvang je binnenkort bericht.

Boekenlijst

 • Vanaf mid juli staat je boekenlijst op Studystore, hier kun je je boeken snel en eenvoudig aanschaffen.

SV Nostro

 • Start je studie met een boost en join studievereniging Nostro. Why? Leer mensen kennen op gezellige borrels, stedentrips, tentamentrainingen en samenvattingen, korting op je bier, boeken en nog veel meer voordelen!
 • We zijn een jonge en chille studievereniging en een van de grootste van de hele faculteit. Als lid heb je geen verplichtingen, je kiest zelf waar je zin in hebt of juist niet! Lid worden kost je minder dan een pizza! Waar wacht je nog op?
 • Neem snel een kijkje op onze site en meld je aan via svnostro.nl

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

 • Je groepsindeling wordt per e-mail op 22 augustus aan het einde van de dag bekend gemaakt. Alleen als je de studiekeuzecheck hebt afgerond en een studiekeuzeadvies hebt ontvangen, ontvang je bericht over je groepsindeling.
 • Let op: als je jouw studiekeuzecheck in de week vóór / op 22 augustus hebt afgerond, dan ontvang je het advies rond 25 augustus.

Sport en cursussen

Gratis

De vitaliteit en gezondheid van onze studenten is van groot belang. Daarom is er in het studiejaar 2022-2023 (naast het betaalde sportaanbod van het USC, zie hieronder) een afwisselend en uitdagend aanbod van sport en cursussen. Elk blok staan er andere sporten en cursussen op het programma, denk aan: beachvolleybal, padel, golf, snowboarden en cursussen zoals koken, fotograferen en theatersport.

Houd het aanbod in de gaten op mijnhva.nl/sportiefstuderen

Betaald

Bij USC sport je goed en goedkoop. USC heeft 6 vestigingen verspreid over Amsterdam; 4 daarvan in of om de hoek bij een HvA-locatie. USC biedt heel veel sporten tegen lage tarieven voor studenten, medewerkers en alumni van HvA. Denk aan fitness, groepslessen, (kick)boksen, yoga en boulderen.

Bekijk het aanbod op de website van het USC

Rooster

 • De eerste lessen starten in de week van 5 september
 • Heb je jouw groepsindeling ontvangen? Dan kun je vanaf 22 augustus (einde dag) jouw rooster opzoeken via rooster.hva.nl
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Contact

Heb je vragen over je opleiding? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

 • WhatsApp: 06 2853 3546 (werkdagen 10.00 - 16.30u)
 • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30u)
 • E-mail: studievoorlichting@hva.nl

Locatie

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 5 augustus 2022

FBE