Start opleiding

Studeren met bijzondere omstandigheden

Voor de een is studeren een grotere uitdaging dan voor de ander. Omdat je studeert met een beperking of chronische ziekte bijvoorbeeld, of omdat je je studie combineert met topsport. Of misschien heb je hulp nodig bij je financiën. Wat jouw omstandigheden ook zijn, we geven je graag ruimte en tijd om zo succesvol en comfortabel mogelijk te studeren.

Soft landinggesprek: hulp van een studentendecaan

Studeer je met bijzondere omstandigheden: heb je bijvoorbeeld een functiebeperking, kom je van de Caribisch-Nederlandse eilanden of ben je een statushouder? Bij je inschrijving in Studielink kon je je aanmelden voor een Soft Landinggesprek met een studentendecaan. In dit gesprek bespreek je, voordat je met de opleiding start, welke regelingen, voorzieningen en begeleiding de HvA jou kan bieden.

Heb je al een HvA-ID? Dan kun je ook zelf contact opnemen met een studentendecaan om een afspraak te maken. Het is belangrijk om dit begin september zo snel mogelijk te doen, want onze voorzieningen kunnen de studie toegankelijker voor je maken. Let op: Als je te laat bent, kun je bepaalde regelingen mislopen!

Ben jij de eerste uit je gezin die gaat studeren?

Meld je dan aan voor Tune In, een driedaags evenement dat in 2024 plaatsvindt van 21 tot en met 23 augustus. Je maakt alvast kennis met de HvA, met andere nieuwe studenten en je bereidt je voor op studeren aan het hbo.

Heb je moeite met focussen, heb je een andere manier van denken of een chronische aandoening die mogelijk invloed heeft op je studievoortgang? Bijvoorbeeld AD(H)D, autisme, dyslexie, chronische vermoeidheid, diabetes, reuma, een motorische, visuele of auditieve beperking, of psychische klachten zoals een angststoornis of depressie? Dit kan best een uitdaging zijn tijdens je studie, maar geen zorgen wij bieden verschillende vormen van ondersteuning om je op weg te helpen tijdens je studie.

Hulp op maat:

  • Benieuwd welke regelingen en vormen van ondersteuning er zijn voor jou? Meld je aan voor een Softlandinggesprek. In dit gesprek maak je kennis met een studentendecaan en bespreek je welke, voorzieningen en begeleiding je behoefte aan hebt. Dit gesprek is vertrouwelijk en heeft geen invloed op je toelating of selectie.
  • Sluit je aan bij het studentenplatform Limitless dat verschillende evenementen organiseert voor en door HvA-studenten met een functiebeperking. Meer weten over Limitless? Check dan deze pagina
  • Je kunt je ook aanmelden voor Tune In, dat eind augustus plaatsvindt. Je maakt alvast kennis met de HvA, met andere nieuwe studenten en je bereidt je voor op studeren in het hbo.
    Ga naar hva.nl/tune-in

Meer informatie over studeren met een functiebeperking

Hey Caribisch-Nederlandse student! Welkom op de HvA. Studeren in een nieuw land kan spannend zijn, zeker als je oorspronkelijke eiland zo ver weg is. Maar we got you!

We bieden verschillende vormen van ondersteuning aan, zoals extra taalondersteuning, persoonlijke begeleiding door een studentenbuddy en een community voor Caribische studenten. HvAnti is jouw thuis ver van huis, waar je andere Caribische studenten kunt ontmoeten, ervaringen kunt uitwisselen en tips kunt krijgen om je studie in Nederland gemakkelijker te maken.

Meld je ook aan voor Tune In, een speciaal evenement eind augustus waar je kunt netwerken met studenten van over de hele wereld en kunt kennismaken met de HvA en andere nieuwe studenten. Aanmelden? Check hva.nl/tune-in

Meer informatie voor Caribisch-Nederlandse studenten

Hey statushouderstudent! Welkom op de HvA!

Studeren in een nieuwe taal kan soms best een uitdaging zijn, maar gelukkig kan de HvA je daarbij helpen met extra ondersteuning. Zo krijg je bijvoorbeeld meer tijd tijdens toetsen en kun je lid worden van een community met andere studenten die een vergelijkbare achtergrond hebben. Check out Students that matter voor meer info.

Oh en trouwens, heb je je al aangemeld voor Tune In? Dat is een driedaags evenement dat eind augustus plaatsvindt, waar je kunt netwerken met studenten van over de hele wereld. Je kunt dan ook gelijk kennismaken met de HvA en met andere nieuwe studenten. Aanmelden doe je op hva.nl/tune-in.

Meer informatie over Students That Matter

Neem contact op met onze collega’s van de Topsport Academie Amsterdam en bespreek jouw mogelijkheden.

Meer informatie over studeren en topsport

Ga je studeren en ben je ook ondernemer of heb je interesse in ondernemerschap? Kijk bij de Student Startup Helpdesk naar alle mogelijkheden. Je kunt een afspraak maken met een van de medewerkers. Die denkt mee hoe je studie en ondernemen kunt combineren. Ook voor andere vragen over ondernemerschap kun je bij ons terecht.

Meer informatie over studeren en ondernemerschap

Wil je in gesprek over financiën en studeren? Maak dan een afspraak bij de studentendecaan. De studentendecaan kan jou verder helpen op het gebied van financiën en eventuele extra ondersteuning.

Studeren en studieschuld

Bij studeren komt op financieel gebied veel kijken: de kosten van de opleiding (o.a. collegegeld en materialen), studiefinanciering, eventueel een lening bij DUO en wie weet ga je wel op jezelf wonen. Om goed rond te komen moet je weten wat je te wachten staat. Bekijk meer informatie op de website van het Nibud.

Bekijk de informatie over financiën en studeren op nibud.nl
Gepubliceerd door  Studentenzaken 4 maart 2024