Kenniscentrum Maatschappij en Recht

Onderwijs

Goede basis- en op maat gemaakte informatie over klimaat en klimaatverandering is hard nodig om de juiste beslissingen te kunnen nemen in de klimaattransitie. Het lectoraat Klimaatgeletterdheid, een samenwerking tussen het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) en de Hogeschool van Amsterdam, ontwikkelt nieuwe kennis waarmee de ‘klimaatgeletterdheid’ van huidige maar ook toekomstige professionals vergroot kan worden.

Klimaatgeletterdheid richt zich met haar activiteiten op huidige professionals, maar ook op de toekomstige professionals die bij de Hogeschool van Amsterdam worden opgeleid. Daarvoor wordt aansluiting gezocht bij bestaande opleidingen en worden nieuwe onderwijsactiviteiten ontwikkeld.

Het lectoraat gaat bijdragen leveren aan het onderwijs waar de HvA-lectoraten - Water in en om de Stad, Psychologie voor een Duurzame Stad, Visual Methodologies - bij betrokken zijn. Op termijn wordt ook gekeken of er een specifieke minor 'klimaatgeletterdheid' ontwikkeld kan worden. En er is een koppeling van het L.INT lectoraat met de ambitie van de HvA op het thema duurzaamheid. Het L.INT lectoraat zal een bijdrage gaan leveren aan onderwijs over klimaat en duurzaamheid aan alle HvA-studenten.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum Maatschappij en Recht 11 mei 2023