HvA in de Stad

Publicatie Kennis ligt op straat!

Reis mee langs de rijke leeromgevingen van de HvA in en om Amsterdam

Hogeschool in 3D: Duurzaam, Divers & inclusief en Digitaal voor de toekomst; dat is waar de studenten, docenten en onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam iedere dag aan werken. Samen met bedrijven, maatschappelijke instellingen, overheid, andere kennisinstellingen, ondernemers en bewoners in en rond de stad.

Al deze mensen ontmoeten elkaar in verschillende samenstellingen op de 4 stadscampussen, in de online leeromgevingen én in de meer dan 40 living labs in de stad. Dit zijn fysieke plekken in de stad waar deelnemers vanuit onderwijs, onderzoek en praktijk met elkaar leren en innoveren om oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de wijk, stad en regio.

Maak in deze publicatie kennis met 10 living labs van de HvA in de stad; aan welke stedelijke uitdaging dragen ze bij, met wie werken ze samen en hoe kun je meedoen?

Lees de visies op leren, innoveren en impact creëren door de praktijkgerichte onderzoekers van de HvA zelf. Hoe denk jij over het vormgeven van rijke leeromgevingen in de stad?

Laat je inspireren door de vele initiatieven die, nog zonder blauwdruk, aan de slag zijn met de innovatie van het onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam. Wat kan jij doen om nog meer impact te maken met studenten en onderzoekers voor de uitdagingen van de stad?

Veel leesplezier en graag tot ziens bij één van de rijke leeromgevingen in de regio Amsterdam!

Anne van den Eijnden, Annemarie Hulst-Waal, Daniel Haverkort, Katja Pasman, Lino Boekelman, Maarten Terpstra, Marije Poel, Myrne Barendregt, Ragini Fit, Rob Andeweg, Simone Magilse. En vele anderen!

September 2022

Gepubliceerd door  HvA in de Stad 1 september 2022