Begeleiding en advies

Wil je weten wat we doen aan taalbeleid en taalondersteuning bij Studentenzaken, voor jou, je collega's en je studenten? Lees dan verder.

Koen van 't Hof, docent Toegepaste Psychologie, vertelt hoe het taalteam helpt bij de ontwikkeling van het nieuwe curriculum. De taalleerdoelen zijn nog niet expliciet opgenomen in de verschillende vakken "en dan loop je het risico dat straks in de lessen te weinig aandacht wordt besteed aan taal," vertelt Van 't Hof. Door de begeleiding van het taalteam scherpen Van 't Hof en zijn collega's nu de leerdoelen én de taalleerdoelen aan. Bekijk de video​ .

Deel van de begeleiding bestaat uit werksessies. ​​Centraal hierin staat de vraag hoe je de taalleerdoelen in je lessen kunt verwerken. Met tips en voorbeelden werken de docenten hieraan, onder begeleiding van het taalteam. Wil je weten hoe zo'n begeleidingssessie eruit kan zien? Bekijk de video​ .

Het team van de European School of Physiotherapy heeft adviezen van het taalteam gekregen, over hoe zij EMI, English as a Medium of Instruction, optimaal kunnen toepassen in hun internationaal georiënteerde onderwijs. "Wat ik me echt nog nooit gerealiseerd had met onze internationale groep studenten, is dat als ze een moeilijk vak doen, en ze zijn niet native speaker Engels, dat het dan dubbel zo moeilijk is," vertelt docent Mel Major bijvoorbeeld. Bekijk de video .

Gepubliceerd door  Studentenzaken 13 juni 2023