Digitale Zelfscan

De digitale zelfscan geeft zicht op de ontwikkelingen van de bekwaamheden van de startende leraar, ten aanzien van pedagogisch handelen, didactisch handelen en collegiale samenwerking. Dit kan zowel op het niveau Startbekwaam als Bekwaam.

De digitale scan is online in te vullen op verschillende momenten in de inductiefase. In totaal zijn er 12 scans beschikbaar over een periode van 3 jaar.

De starter kiest eerst welke competenties hij op welk niveau wil bevragen. De starter vult de scan in en nodigt zijn coach en eventueel een derde collega uit om deze scan ook voor hem in te vullen. Het resultaat van de scan laat zien op welk niveau de starter en de andere invullers de bekwaamheid van de starter inschatten. De ingevulde scan biedt een handvat voor het kiezen van een aantal bekwaamheden die de starter in de komende tijd verder wil ontwikkelen. Door de scan op meerdere momenten in te vullen, ontstaat een beeld van de ontwikkeling die de startende docent doormaakt.

Aan het gebruik van de scan zijn kosten verbonden. Daarvoor moet een account aangemaakt worden en online betaald worden. Kosten voor het gebruik van 12 scans zijn 30 Euro.

De werking van de scan wordt in de onderstaande twee filmpjes verder toegelicht:

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 16 januari 2019
Junior leraar