Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

De grote DoMiBo Digi-show

Test je online kennis en win een bon t.w.v. €150

Evenement

Hoe houd jij jezelf overeind in de wereld van digitalisering? Speel mee met de quiz en win een VVV bon t.w.v. €150!

📆 Donderdag 21 maart 2024
⏱️ 16.30 – 17.30 + borrel
📍 Wibautstraat 3B - Amsterdam
💰 Gratis toegang
♿️ Rolstoelvriendelijk
🤝‍ FLOOR X Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

Is het ái of is het ai? Hoe herken je of een foto echt is? En hoeveel huizen kun je verwarmen met je image prompt? Kunstenaars Roos Groothuizen en Nastia Cistakova hebben de meest absurde en bijzondere vragen voorbereid over Artificial Intelligence, privacy, fake news en online ethiek. Schuif aan met een drankje, neem een opgeladen smartphone mee en wie weet ga jij er deze avond vandoor met de hoofdprijs.

Dit evenement is een samenwerking tussen FLOOR, het Centre of Expertise Applied AI en de HvA Ambitietafel verantwoorde digitalisering.

Nastia Cistakova en Roos Groothuizen

De showmasters

Roos Groothuizen

Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar eigen praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Onder andere ontwikkelde ze ‘I want to delete it all, but not now’ een escape room over de macht van de Big Tech... en waar je maar niet uit kunt ontsnappen. De escape room werd in 2021 genomineerd voor een Gouden Kalf.

Nastia Cistakova

Nastia Cistakova is kunstenaar en illustrator en dipt haar sociaal-kritische werk in een saus van ellende en absurditeit. Voorheen maakte ze een videogame over een aardappel met een quarter-life crisis, schilderijen over romantische spam-mails, videokunst over echte neppe dieren en tekent ze een eind weg voor onder andere De Correspondent en De Volkskrant. Ook kwam haar eerste geïllustreerde kinderboek ‘Soctopus’ uit die zij samen maakte met auteur Jowi Schmitz bij Uitgeverij Volt.

Gepubliceerd door  FLOOR 7 maart 2024

Datum

Startdatum 21 mrt

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955