Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

Praktijk

LEVV-LOGIC monitort en evalueert verschillende toepassingen van LEVV’s in de praktijk. Dit gebeurt in het LEVV-LOGIC Lab. Het doel is om op basis van de dagelijkse praktijk inzicht te krijgen in kansen en voorwaarden van de inzet van LEVV’s in diverse sectoren en in verschillende steden.

De kennis uit de praktijk draagt bij aan verdere specificatie van voertuigen en de ontwikkeling van logistieke concepten en business modellen met LEVV. Binnen de looptijd van het project worden 5 verschillende cases opgenomen in het LEVV-LOGIC Lab. 

De eerste twee zijn:

Stroom: food naar horeca en consumenten

Stad: Amersfoort

De vraag naar regionaal geproduceerd voedsel groeit, zo merkt ook Het Lokaal uit Amersfoort. In hun markthal in Amersfoort verkopen ze gezonde, verse streekproducten. Met de lokale vervoerder 2Wielkoers en voertuigontwikkelaar Greenolution werken zij aan een duurzaam vervoersconcept voor het leveren van de producten aan horeca en consumenten. Er wordt geëxperimenteerd met de CycleSpark-CargoBikeXL van Greenolution.

Stroom: onderhoudswerkzaamheden

Stad: Utrecht

Installatie-, service- en onderhoudsmonteurs ondervinden dagelijks problemen als ze zich met de auto verplaatsen in de stad. Denk aan vertragingen, omrijdroutes en de zoektocht naar een parkeerplek. Daar speelt CityServiceBike op in. CityServiceBike biedt onderhoudsmonteurs en servicemedewerkers een parkeerplaats aan de rand van het centrum van de stad waar overgestapt kan worden op een elektrische bakfiets van Urban Arrow. Het concept wordt in het voorjaar van 2017 in Utrecht getest tijdens een pilot van circa 3 maanden. 

Praktijkcases: Op deze website presenteren wij cases van LEVV in de praktijk. U kunt zelf ook voorbeelden aandragen via het invulformulier.

Gepubliceerd door  Urban Technology 5 april 2017