Urban Technology

Finalisten HvA Research Award 2015 bekend

27 okt 2015 15:22 | Afdeling Communicatie

Uit een totaal van 21 halvefinalisten zijn vandaag vier HvA-medewerkers en vier HvA-studenten doorgedrongen tot de finale van de HvA Research Award 2015. Deze Award is de prijs voor de beste onderzoekspitch. In de finale op 1 december aanstaande zijn in totaal drie prijzen te verdelen: een Award voor de beste student-onderzoekspitch, een Award voor een HvA-medewerker met de beste onderzoekspitch en een publieksprijs.

In het Kohnstammhuis van de HvA werd vandaag hard gestreden om een plek in de finale. De aanwezige 21 kandidaten waren tot de halve finale doorgedrongen na een voorselectie binnen ieder van de zeven onderwijsdomeinen van de HvA. In een korte pitch van maximaal 4 minuten moesten de onderzoekers hun onderzoek presenteren tegenover een vijfkoppige jury onder leiding van Ad de Graaf, directeur van de Vereniging Hogescholen. De jury bestond verder uit Charlie Mulholland, Docent van het Jaar 2015, Marja Ruigrok, fractievoorzitter VVD Amsterdam/oprichter Ruigrok|Netpanel, Rik Bleeker, Amsterdam Economic Board en Paul van de Water, projectmanager bij de HvA.

Publiek bij halve finale Research Award

Alle presentaties werden door de jury beoordeeld op vijf onderdelen: onderzoekskwaliteit, meerwaarde voor het onderwijs, meerwaarde voor de stad/maatschappij, meerwaarde voor het bedrijfsleven en de presentatie van de pitch. Na uitvoerig juryberaad gingen de acht finaletickets naar:

Studenten

• Thirza de Graaf en Sanne Kapinga (DG) - Familieparticipatie in de perioperatieve zorg
  • Kitty Deesker (DMCI) - De ontwikkeling van maatvoeringssystemen
  • Sanne Deckwitz (DOO) – Geschiedenis in de wiskundeles. Een studie naar het motiveren van leerlingen.
  • Anton Teeuw / Jasper Rabenort (DT) – Pamoja Housing - biobased gevelmateriaal

Angelo Richardson bij halve finale HvA Research Award

Angelo Richardson presenteert onderzoek naar blessurepreventie door betere monitoring

Medewerkers

• Angelo Richardson (DBSV) – Monitoring athletes, trainers, coaches and health professionals
  • Marion Smit (DEM) - Morele moed in Finance
  • Nazli Cila (DMCI) - Kijk! Een gezonde wijk
  • Pauline Goense (DMR) - ‘Wie helpt de hulpverlener?’

De acht finalisten zullen op 1 december hun onderzoek opnieuw pitchen in de finale. Dan staat de jury onder voorzitterschap van Kajsa Ollongren, locoburgemeester en wethouder van Economie van Amsterdam.

Jury halve finale Research Award

Jury v.l.n.r.: Charlie Mulholland (Docent vh Jaar 2015), Paul van de Water, (projectmanager, HvA), Ad de Graaf (directeur Vereniging Hogescholen), Marja Ruigrok (fractievoorzitter VVD Amsterdam/oprichter Ruigrok|Netpanel) en Rik Bleeker (Amsterdam Economic Board).