Centre of Expertise Urban Vitality

The Food Lab

In het Dr. Meurerhuis doen studenten Voeding en Diëtetiek binnen The Food Lab onderzoek naar gezonde en duurzame voedingsconcepten. Ze ontwikkelen en testen productconcepten waarvan de meest kansrijke samen met HvA-cateraar rijp gemaakt worden voor productie. Als het zover is, zorgt het productieteam van The Food Lab ervoor dat de producten verkrijgbaar zijn in het campusrestaurant.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Proeftuin

Dat restaurant is letterlijk een proeftuin. Valt een product in de smaak, dan heeft het misschien wel de potentie om op het menu te komen van meer campusrestaurants. Sommige producten schoppen het zelfs tot echte klassiekers, zoals de Linzenburger of het Bananenbrood.

Een selectie uit ons aanbod bieden we via onze cateringactiviteiten ook aan op vergaderingen, feesten of andere bijeenkomsten. Zo konden studenten van de UvA tijdens de Health Week in onze pop-up restaurants genieten van onze culinaire hoogstandjes gerechten van The Food Lab.

Studenteninitiatief

The Food Lab HvA is onderdeel van de opleiding Voeding en Diëtetiek en het mede-initiatief van 4 studenten: Cindy, Kjelld, Lars en Tessa. In 2017 kwamen zij met het plan om gezonde voedingsconcepten van studenten Voeding en Diëtetiek ook echt duurzaam te gaan produceren en aanbieden. En wel op zo’n manier dat de producten voldoen aan de richtlijnen van gezonde voeding en bijdragen aan een betere kwaliteit van leven.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 19 april 2024