Centre of Expertise Urban Vitality

Promotiebegeleiding

Raoul Engelbert heeft tijdens zijn loopbaan als (co-)promotor veel onderzoekers begeleid.

1. Prof. Dr. Elise Van der Putte, Zij promoveerde in 2006 op het proefschrift met als titel Exploring Chronic Fatigue Syndrome in Adolescents aan de Universiteit van Utrecht onder Leiding van Kimpen, Engelbert, Uiterwaal.

2. Dr. Leo -van Vlimmeren. Hij promoveerde in 2007 op het proefschrift met als titel Asymmetry in infancy aan de Universiteit van Utrecht, 2007 met als begeleidingsteam Helders, van der Graaf, Engelbert, Adrichem.

3. Dr. Juultje Sommers. Zij promoveerde op 5 juni 2019 aan de Universiteit van Amsterdam met als titel van haar proefschrift Physical therapy for patients in the Intensive Care Unit; Towards safe and purposeful physical therapy practice for critically ill patients onder begeleiding van Engelbert, Nollet, van der Schaaf, van der Horn. Uitgebreide informatie bij de projecten van dr. Marike van der Schaaf, lector Revalidatie in de acute zorg.

4. Dr. Maarten van Egmond. Hij promoveerde op 12 december 2020 aan de Universiteit van Amsterdam met als titel van zijn proefschrift Physiotherapeutic risk stratification and tailored intervention for gastro intestinal cancer patients undergoing elective surgery onder begeleiding van Engelbert, Klinkenbijl, van der Schaaf, Bergen Henegouwen.

5. Dr. Hedwig van der Meer. Zij promoveerde op 11 maart 2022 Universiteit van Amsterdam met als titel van haar proefschrift Temporomandibular Disorders and Headaches: Two Pains, One Face' onder begeleiding van Visscher, Engelbert, Speksnijder, Nijhuis van der Sanden. Uitgebreide informatie bij het lectoraat Raoul Engelbert: afgeronde projecten.

6. Dr. Mel Major. Zij promoveerde op 8 april 2022 aan de Universiteit van Amsterdam met als titel voor haar proefschrift Beyond survival; Optimizing rehabilitation pathway after critical illness en werd begeleid door Engelbert, van der Schaaf, Ramaeckers.

7. Dr. Jesse Aarden. Hij promoveerde op 1 juni 2022 aan de Universiteit van Amsterdam met als titel van zijn proefschrift Unravelling decline of physical functioning in acutely hospitalised older patients onder begeleiding van Engelbert, Buurman, van der Schaaf, van Esch.

8. Dr. Sven Geelen. Hij promoveerde op 24 juni 2022 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift met als titel Improving physical activity during hospital stay en werd begeleid door van der Schaaf, Engelbert, Nollet, Veenhof.

9. Dr(s) Robin Kwakman. Hij verwacht 7 mei 2024 aan de Universiteit van Amsterdam te promoveren op zijn proefschrift getiteld: Physical recovery after critical illness: Developments in physiotherapeutic care; From ICU to home, onder begeleiding van van der Schaaf, Engelbert, Nollet, Vroon.

10. Drs Jantine Van den Helder verwacht eind 2024 te promoveren aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op een proefschrift met als concept titel VITal AMsterdam Elderly IN thE city (VITAMINE); Vitamine; fysieke activiteiten, voeding en domotica bij ouderen in de eerste lijn onder begeleiding van Weijs, Engelbert, Krose, Visser. VITale AMsterdamse ouderen IN dE stad; Een aanvullend thuistrainingsprogramma voor vitale, Amsterdamse ouderen.

11. Dr. Mark Scheper, Hij promoveerde op 20 december 2019 aan de Universiteit van Amsterdam met het proefschrift getiteld Hypermobility syndrome and Ehlers-Danlos syndrome (hypermobility type): Unravelling the concepts of disability during childhood en werd begeleid door Engelbert, Nollet, Bus.

12. Dr. Thijs Meulenbroek. Hij promoveerde op 23 april 2021 aan de Universiteit van Maastricht op een proefschrift met als titel The impact of pain related fear and hypermobility on physical functioning in adolescents with chronic musculoskeletal pain en werd begeleid door Verbunt, Engelbert, Heijnen.

Het belangrijkste onderwerp van dit proefschrift, dat bestaat uit 5 afzonderlijke studies die gepubliceerd zijn in internationale tijdschriften, is het onderzoeken van de rol van pijn-gerelateerde vrees (angst) en gegeneraliseerde gewrichtshypermobiliteit op het fysiek functioneren bij adolescenten met chronische musculoskeletale klachten.

13. Dr. Jessica Warnink Kavelaars. Zij promoveerde op 17 juni 2022 aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift met als titel Functioning and Health of Children and Adolescents with Heritable Connective Tissue Disorders and their Parents en werd begeleid door Engelbert, Buizer, Menke, Alsem.

14. Dr(s) Lisanne de Koning verwacht 6 juni 2024 te promoveren aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift met als titel Physical performance in collagen diseases in childhood onder begeleiding van Engelbert, Oosterlaan, Rombaut, Bosman.

15. Drs. Janneke de Vries verwacht eind 2024 te promoveren op een proefschrift met als titel Hypermobiliteit en hypermobiliteitssyndroom bij (jong) volwassenen: de interactie tussen fysieke- en psychologische variabelen op coping strategieën en fysieke activiteiten onder begeleiding van Engelbert, Verbunt, Calders, Ramaeckers.

16. Drs. Chris Gmelich Meiling verwacht begin 2025 te promoveren op een proefschrift met als titel Training bij Niet Aangeboren Hersenletsel bij kinderen aan de Universiteit van Utrecht onder begeleiding van Gorter, Engelbert, Verschuren, Rentink. REHABILITY: REHabilitation in Acquired Brain Injury: neuropLasticity and Intensity of physical Training in Youth.

17. Drs. Monique Flierman. Zij hoopt eind 2024 te promoveren op het proefschrift: E-Health rondom prematuur geboren kinderen (E-TOP) aan de Universiteit van Amsterdam onder begeleiding van Engelbert, van Kaam, Bossen, Jeukens. Uitgebreide informatie bij projecten Raoul Engelbert: afgeronde projecten ETOP.

18. Drs. Barbara Uelkes-Engels. Zij hoopt eind 2024 te promoveren aan de Universiteit van Utrecht op het proefschrift met als titel Validering activiteitenmonitor bij kinderen onder begeleiding van Gorter, Engelbert, Bloemen.

19. Drs. Selina Limmen. Zij hoopt in 2025 te promoveren aan de Universiteit van Amsterdam rondom het onderzoek met betrekking tot Samen beslissen in de Kinderfysiotherapie onder leiding van (Haverman, Engelbert/van Dijk, Oers, Bloemen). Het promotorschap van Engelbert wordt in juni 2024 overgenomen door van Dijk.

20. Drs. Dorinde Korteling. Zij hoopt in 2025 te promoveren aan de Universiteit van Amsterdam rondom het onderzoek met betrekking tot Samen beslissen in de Kinderfysiotherapie en de ontwikkeling van PROMIS CAT onder leiding van (Haverman, Engelbert/van Dijk, Oers, Ketelaar).

21. Drs. Eefje Muselaers. Zij hoopt te promoveren in 2027 op het onderwerp Inspanningsfysiologie bij chronisch zieke kinderen; transitie van zorg aan de Universiteit van Amsterdam onder begeleiding van Buizer, Brehm, Hulzebos. Engelbert is betrokken bij de opzet van de promotiestudie.

Gepubliceerd door  Urban Vitality 8 maart 2024