Sterk van start

Universitaire Pabo van Amsterdam voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

• Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
  • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
  • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

• om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
  • om je te legitimeren bij toetsen.
    Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
    Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
  • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
  • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

HvA Experience

• Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
  • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

Introdagen opleiding

Alle informatie over de introductiedagen van de UPvA vind je t.z.t. op de studentenwebsite van de UvA.

Boekenlijst

De literatuur wordt per vak in de studiehandleiding bekend gemaakt. Deze wordt uiterlijk twee weken voor aanvang van het vak gepubliceerd. De studiehandleidingen kun je downloaden via Canvas , de digitale leeromgeving van de UvA. Leden van de Studievereniging Comenius kunnen boeken met korting via de studievereniging aanschaffen. Meer informatie vind je op de website van Comenius.

Groepsindeling en Rooster

De groepsindeling wordt tijdens de introductieweek bekendgemaakt.

De zaalroostering voor alle vakken en tentamens vind je op de roosterwebsite van de UvA. Het is verstandig de roosterwebsite regelmatig te raadplegen i.v.m. mogelijke rooster- en/of zaalwijzigingen.

Software

• Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
  • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
  • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

• Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
  • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

MijnHvA

• Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
  • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

• Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via het Digitaal Loket .

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 24 juni 2022

FOO