Sterk van start

Toegepaste Psychologie

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

 • Je collegekaart heb je nodig om je te legitimeren op alle HvA-locaties en bij online toetsen.
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Check alle informatie over je collegekaart.

Introdagen

Toegepaste Psychologie

Om het studiejaar goed af te trappen, wordt er elk jaar een introductie georganiseerd. Tijdens deze introductiedagen leer je medestudenten en docenten van de opleiding alvast kennen, terwijl je bezig bent met allerlei gave activiteiten.

De introductie vindt dit jaar plaats op het strand in Zandvoort. De datum waarop de introductiedag valt is 29, 30 of 31 augustus. Dit is afhankelijk van de indeling, dus zorg dat je deze drie dagen vrijhoudt. Op 23 augustus ontvang je een uitnodiging voor de introductiedag in je hva-mailbox. In deze mail staat ook alle praktische informatie.

Hogeschool van Amsterdam

Naast de introductie bij TP vindt er op donderdag 1 september 2022 een introductiefestival plaats voor eerstejaars studenten van (bijna) alle opleidingen van de HvA. Een mooie mogelijkheid om erachter te komen wat HvA jou heeft te bieden tijdens en naast jouw opleiding! Een diverse groep partijen van binnen en buiten de HvA presenteren zich, waaronder studie- en studentenverenigingen. Om 17:00 wordt er afgesloten met een hapje en een drankje en is het tijd voor een feest bij het grote podium. Je hoeft je niet aan te melden van te voren, maar houd de socials (@hogeschoolvanamsterdam) en/of hva.nl/introductie in de gaten voor updates over de drukte en bekijk het Programma Wibauthof - HvA (let op: als TP student ben je welkom vanaf 16:00, om de bezoekersaantallen wat te spreiden)

Start

De eerste lesweek gaat van start op maandag 5 september. Tijdens de eerste Gouden Weken van de opleiding maak je op een leuke manier kennis met je medestudenten in jouw leergemeenschap, de HvA-gebouwen en de stad waar je waarschijnlijk de komende jaren veel tijd zult doorbrengen. Daarnaast leer je de docenten kennen met wie je het hele jaar samenwerkt. Verder kom je alles te weten over wat de opleiding Toegepaste Psychologie te bieden heeft, zoals de verschillende commissies waar je aan kunt deelnemen, extra studieprogramma’s die je kunt volgen, de studievereniging waar je tijdens de HvA-introweek ook al kennis mee kunt maken, en waar je allemaal terecht kunt voor ondersteuning tijdens de studie.

Boekenlijst

De boekenlijst is vanaf 6 juli 2022 beschikbaar via de website van Athenaeum Boekhandel. Selecteer eerst de faculteit Maatschappij en Recht en daarna de opleiding Toegepaste Psychologie.

Via Surfspot kun je gratis gebruikmaken van Office-programma’s en krijg je korting op veel andere software. Je kunt bij de HvA gratis het Office-pakket downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple). Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

 • Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
 • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

Als je voor 15 juli een bewijs van inschrijving hebt ontvangen, dan ontvang je op 19 juli een mail via je prive mailadres met je groepsindeling en kun je het rooster bekijken. Er wordt een nieuwe update gedaan op maandag 22 augustus en vervolgens wekelijks. Verzoeken om bij elkaar in de groep te komen, worden niet in behandeling genomen.

Vanaf het moment dat de groepsindeling bekend is, kun je ook je rooster opvragen via https://rooster.hva.nl . Je kunt je rooster koppelen aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.

De lessen starten op maandag 5 september. In de Jaarplanning kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer er lesvrije weken zijn.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

 • Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

Contact

De opleiding TP is in verband met de zomervakantie gesloten vanaf 15 juli tot 22 augustus. Daarna zijn wij per mail bereikbaar via info-tp@hva.nl.

Vragen: stuur een e-mail naar www.hva.nl/digitaalservicepunt of stel je vraag via het formulier.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 26 augustus 2022

FMR