Sterk van start

Creative Business voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

 • Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
 • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
 • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

 • om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
 • om je te legitimeren bij toetsen.
  Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
  Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
 • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
 • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

Introdagen opleiding

WEEK 34

Tune In

Tune In Projectmatig werken, huiswerk en tentamens maken: een hbo-opleiding vraagt om kennis, vaardigheden en doorzettingsvermogen. Start jij in september met je studie? Dan begint er een hele nieuwe fase in je leven. Zeker spannend wanneer jij als eerste uit jouw gezin start met een hbo-opleiding. Misschien weet je niet precies wat je kunt verwachten. Om je thuis te laten voelen, kennis te laten maken met de HvA en andere nieuwe studenten en je voor te bereiden op je studie, organiseert de HvA Tune In. Tune In wordt gehouden op 24, 25 en 26 augustus 2022 op de HvA. Tijdens deze drie dagen volg je interactieve workshops, inspirerende lezingen, doe je leuke activiteiten en leer je wat er van je wordt verwacht als hbo-student. Deelname is gratis en het programma is inclusief een geheel verzorgde lunch.

Meer informatie kun je vinden op de website www.hva.nl/tune-in . Ook kun je je hier aanmelden voor het programma.

*We streven ernaar om het programma fysiek op een HvA-locatie te organiseren. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan zullen de deelnemers tijdig worden geïnformeerd. Er zal dan worden gezocht naar een digitaal alternatief.

WEEK 35

CO+CB Introductieweek

Na de zomervakantie is het zo ver: je gaat starten bij CO+CB. Om je snel thuis te laten voelen staat de eerste week in het teken van het leren kennen van elkaar en de opleiding. De introweek van CO+CB is in week 35 dinsdag 30 augustus t/m donderdag 1 september 2022. Alle activiteiten worden verspreid over deze drie dagen, iedere dag staat er een ander thema centraal: ontmoeten, ervaren & verwachten. De volledige planning, inclusief alle precieze tijden en invulling ontvang je na de zomervakantie (hieronder meer). Zorg er in ieder geval voor dat je deze drie dagen vrijhoudt, er zijn geen avondactiviteiten gepland.

Wanneer krijg ik alle informatie?

De komende maanden ontvang je twee mails van ons: één voor de zomervakantie, zodat je globaal weet wat jou tijdens de start van het studiejaar en introductieweek te wachten staat. Na de zomervakantie ontvang je nog een mail met meer informatie over de start van het studiejaar en introductieweek. Hierin staat o.a. vermeld in welke klas je zit, wat er van je wordt verwacht en de precieze tijden en invulling van de activiteiten tijdens de introductieweek. Ook vind je tegen die tijd alle belangrijke informatie op deze pagina: check ‘m regelmatig om up-to-date te blijven.

Boekenlijst

Boeken kun je bestellen via Studystore. De boekenlijst van komend studiejaar is twee weken voor aanvang van de studie bekend.

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

 • Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
 • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

In de week van 30 augustus hoor je in welke klas je zit. Het is niet mogelijk rekening te houden met eventuele wensen om in een bepaalde groep ingedeeld te worden of om van groep te wisselen.

Rooster

 • Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

De herfstvakantie is van 17 oktober tot en met 22 oktober.

MijnHvA

 • Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
 • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

 • Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

Contact

Bel ons (020-595 1700) of stel je vraag via het Digitaal Servicepunt in de A-Z lijst op mijnhva.nl.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 29 augustus 2022