Sterk van start

Creative Business voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

INSCHRIJVING AFRONDEN

Heb je de betaling van je collegegeld al geregeld en alle stappen genomen voor het afronden van je inschrijving ? Check je persoonlijke inschrijfchecklist om te zien of er nog iets moet gebeuren. Enkel als je je inschrijving hebt afgerond en de SKC van de opleiding hebt gevolgd, kun je in september starten met je opleiding! Zodra je een Bewijs van Inschrijving ontvangt op je HvA- e-mailadres is je inschrijving afgerond.

HVA-ID EN WACHTWOORD

Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (je HvA-ID is je gebruikersnaam). Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen en systemen van de HvA. Zorg ervoor dat je dit als een van de eerste dingen regelt, zodat je de volgende punten op deze pagina ook goed kan doorlopen. Hier vind je meer informatie over je HvA-ID en wachtwoord .

COLLEGEKAART

Nadat je je HvA-ID hebt ontvangen en geactiveerd, kan je ook je collegekaart aanvragen via https://www.mijnhvapas.nl/ . Zorg ervoor dat je deze vóór 3 september aanvraagt, dan krijg je je collegekaart uiterlijk 8 september thuisgestuurd. Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

Je collegekaart gebruik je:

  • om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties;
  • om boeken te lenen bij de hogeschool- en universiteitsbibliotheek;
  • om toegang te krijgen tot fietsenstallingen en parkeergarages;
  • om korting en voordeel te krijgen in binnen- en buitenland;
  • om korting te krijgen bij CREA;
  • om lockers te gebruiken op diverse HvA-locaties;
  • om te betalen bij drank- en snoepautomaten, printers, servicepunten, bibliotheekbalies (naast pinnen) en cateringlocaties.

INTRODAGEN OPLEIDING – WEEK 35

Na de zomervakantie is het zo ver: je gaat starten bij Creative Business voltijd. Om ervoor te zorgen dat je je zo snel mogelijk thuis voelt en wegwijs bent binnen de opleiding, staat de eerste week in het teken van het leren kennen van elkaar, de opleiding en de Amstelcampus. De introductieweek vindt plaats van maandag 28 augustus t/m donderdag 31 augustus 2023. Het is belangrijk dat je aanwezig bent, gezien je hier de belangrijkste informatie over je studie en het eerste blok ontvangt.

Houd rekening met onderstaande tijden. Eind augustus ontvang je een mail met je klascode en een definitieve indeling van de introductieweek, zodat je kan zien waar en wanneer je specifiek verwacht wordt.

  • Maandag 28 augustus 08.30u - 16.30u

  • Dinsdag 29 augustus 09.00u - 16.00u

  • Donderdag 31 augustus 14.00u - 20.00u

Kan je niet aanwezig zijn bij de introductieweek? Zorg dan dat je in de week dat bekend is in welke klas je zit en wie je studiecoach en studentmentor zijn, dat je per mail aan hen laat weten dat je er niet bij bent. Zij kijken met jou hoe je de belangrijke onderdelen kunt inhalen.

GROEPSINDELING

In week 34 (21 augustus – 25 augustus) ontvang je een mail vanuit het mailadres info-co-cb@hva.nl met de groepsindeling voor het eerste studiejaar. In deze mail ontvang je de klascode die je nodig hebt om je rooster te bekijken en ontvang je de contactgegevens van je studentmentor en je studiecoach. Mocht je een mail ontvangen met je klascode, maar vóór 31 augustus je inschrijving niet hebben voltooid en/of de SKC niet hebben gevolgd, dan mag je in september niet starten met de opleiding.

In het maken van de groepsindeling kunnen we helaas geen rekening houden met aanvragen voor gezamenlijke plaatsing met vrienden/vriendinnen die ook bij ons komen studeren.

STUDEREN MET EEN EXTRA ONDERSTEUNINGSBEHOEFTE

Kom je bij ons studeren en heb je een extra ondersteuningsbehoefte? We bieden standaard extra hulp aan studenten met een functiebeperking, statushouders, Caribisch-Nederlandse studenten en studenten die de studie combineren met topsport of een eigen onderneming. Ook studenten met financiële problemen en/of geldzorgen of juridische problemen/zorgen bieden we hulp aan.

Staat jouw extra ondersteuningsbehoefte er niet tussen? Maak dan een afspraak met een van de studentendecanen. Meer informatie vind je op https://www.hva.nl/sterkvanstart/studeren-met-bijzondere-omstandigheden/studeren-met-bijzondere-omstandigheden.html

BOEKENLIJST, BENODIGDE SOFTWARE EN LAPTOP EISEN

De boekenlijst en laptop eisen zijn hetzelfde in het eerste studiejaar voor de opleidingen Communicatie + Creative Business.

Bekijk hier de boekenlijst voor jaar 1

Samen met jouw medestudenten kan je geld besparen door tweedehands boeken te ruilen in plaats van nieuw te kopen. Bij https://boekshare.nl/#/ betaal je geen commissie, en als je met elkaar afspreekt betaal je ook geen verzendkosten. Door op deze manier de levensduur van de boeken te verlengen, maken we samen een positieve impact op de wereld, want alle kleine beetjes helpen. En dit ook nog eens met korting, Dankzij de studievereniging Mimagine (de studievereniging van de opleidingen CO+CB), kan je nog meer geld besparen met de code mimagine10.

BENODIGDE SOFTWARE

Bij de opleidingen Communicatie + Creative Business gebruiken we verschillende programma’s van Adobe Creative Cloud. Om deze programma’s te gebruiken, heb je jaarlijks een licentie nodig. Via SurfSpot kan je deze met korting aanschaffen. Je kan inloggen op SurfSpot met je HvA-account. Hier vind je het software pakket dat je nodig hebt: https://www.surfspot.nl/adobe-creative-cloud-student.html

Daarnaast is het belangrijk dat het jet Microsoft365 pakket download, deze apps kan je gratis gebruiken door in te loggen met je HvA-account.

Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding. Op deze pagina vind je informatie over online studeren en de verschillende apps en software die we gebruiken bij de HvA en welke software je kan gebruiken vanuit de opleiding.

WIFI

Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA. Om toegang te krijgen moet je eenmalig een aantal stappen doorlopen, meer informatie over vind je hier . Bij problemen kan je contact opnemen met de ICTS Servicedesk via 020-5951402.

ROOSTER

Nadat je je klascode hebt ontvangen per mail, kan je je rooster opzoeken op rooster.hva.nl . Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je je rooster kan koppelen aan je agenda-applicaties op je mobiele telefoon.

In het HvA jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar, de indeling van de blokken, de roostervrije weken en de vrije dagen voor komend studiejaar.

De herfstvakantie (21 oktober – 29 oktober) en voorjaarsvakantie (17 februari – 25 februari) zijn geen formele vakantieweken, maar wel roosterluwe weken. Dit houdt in dat er geen onderwijs wordt geroosterd.

MIJNHVA

Elke studiedag start je op mijnhva.nl/student .Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord. Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

Via MijnHvA vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, je opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar andere applicaties zoals SIS en Brightspace.

STUDIEVERENIGING MIMAGINE

Studievereniging Mimagine is de studievereniging voor de opleidingen Communicatie en Creative Business. Mimagine is opgericht in mei 2002 en heeft sindsdien al vele studenten een onvergetelijke studententijd bezorgd. Naast de vele borrels en feesten organiseert Mimagine regelmatig studie gerelateerde activiteiten die je kunt bijwonen. Alles mag, niks moet! Aangezien Mimagine een studievereniging is en geen studentenvereniging, doen zij niet aan verplichtingen of ontgroeningen. Dat betekent echter niet minder plezier! Je mag zelf bepalen hoe vaak en wanneer jij wilt komen. Lijkt het je wat om lid te worden? Check de website voor meer informatie over de studievereniging, hoe je lid kan worden en onze eerstvolgende activiteiten!

CONTACT

Bel ons (020-595 1700) of stel je vraag via het Digitaal Servicepunt in de A-Z lijst op mijnhva.nl.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 14 juli 2023