Sterk van start

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

• Nadat je je hebt ingeschreven bij de HvA, ontvang je een welkomstmail met daarin jouw HvA-ID (gebruikersnaam).
  • Met je HvA-ID heb je in combinatie met je wachtwoord, toegang tot de ICT-voorzieningen van de HvA.
  • Meer informatie over HvA-ID en wachtwoord.

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

• om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
  • om je te legitimeren bij toetsen.
    Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
    Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
  • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
  • Klik hier voor alle informatie over je collegekaart.

HvA Experience

• Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
  • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

Introdagen ALO

• Het studiejaar van de ALO start met de introductiedagen, georganiseerd door ouderejaars studenten.
  • De introductiedagen vinden plaats van 29 augustus t/m 1 september, inclusief drie overnachtingen. Houd deze data dus vrij in je agenda.
  • Je krijgt in juni een mail met gedetailleerde informatie over deze introductiedagen.
  • Deelname aan de introdagen is zeer gewenst! De introductiedagen staan in het teken van kennismaken met elkaar en de faculteit leren kennen.
  • Heb je vragen of kun je niet aanwezig zijn bij de introdagen, stuur dan een mail naar de introcommissie.

Boekenlijst

• Jouw boekenlijst voor blok 1 en 2 staat uiterlijk 7 juli op hbo.athenaeum.nl.
  • Bestel op tijd! Zo voorkom je dat je tegen het einde van je vakantie nog op boeken moeten wachten omdat de uitgevers door hun voorraad heen raken en moeten bijdrukken.

Laptop

• Bij de HvA heb je een eigen laptop nodig. Apple MacBooks zijn populair, maar niet noodzakelijk. Een Windows-laptop voldoet prima.
  • Een powerbank voor je laptop is handig. Op deze manier ben je niet volledig afhankelijk van de stroompunten in het Dr. Meurerhuis.

Kluisje huren

Software

• Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
  • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
  • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

• Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
  • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

• Jouw groepsindeling ontvang je tijdens de introdagen van de ALO.

Rooster

• Via rooster.hva.nl kan je het lokaal opzoeken
  • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
  • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

MijnHvA

• Elke studiedag start je met mijnhva.nl/student
  • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord.
  • Hier vind je direct de belangrijkste informatie, zoals jouw rooster, jouw laatste resultaten, mededelingen en nieuws.

• Van hieruit kan je de verdere informatie vinden die je nodig hebt, zoals de A-Z lijst, jouw opleidingspagina, de bibliotheek en contactgegevens van jouw docenten.

Contact

• Het Dr. Meurerhuis is in de zomervakantie gesloten van maandag 25  juli tot en met vrijdag 19  augustus 2022.
  • Na de zomervakantie is de studentenadministratie van de ALO bereikbaar op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 9.00 - 17.00 uur via tel: 020-595 3441 of stuur een e-mail naar Lianne Nijmeijer, l.nijmeijer@hva.nl.

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 16 mei 2022