Sterk van start

Human Resource Management voltijd

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

HvA introductiefestival

Aankomende september is het zover, je gaat beginnen aan je opleiding. Wij zijn ontzettend enthousiast, want na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer het geweldige HvA introductiefestival organiseren voor jou! Als nieuwe HvA-student kun je deze dag niet missen. Kom kijken wat de HvA jou te bieden heeft. Zo haal jij het meest uit je tijd als student! Ook de studie- en studentenverenigingen zijn aanwezig. Wie weet vind je gelijk een leuke vereniging om je bij aan te sluiten.

Datum: vrijdag 2 september 2022
Tijd: 14.00-18.00 uur
Locatie: Fraijlemaborg 133 (Business Campus)
Voor wie: voor alle studenten die straks studeren aan de Faculteit Business & Economie
Toegang: gratis

HEB JE ONZE MAILING MET INFORMATIE OVER DE START VAN JE OPLEIDING HRM GEMIST? JE LEEST HEM HIER .

Introdagen opleiding

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven voor de studie HRM. Als HRM'er houd jij je onder andere bezig met de introductiedagen van medewerkers (dit noemen we onboarding). Daarom geven wij als HRM studie ook extra aandacht aan jouw introductie. Onze introductieweek vindt plaats van 2 t/m 9 september. Dit is meteen al de eerste officiële (en verplichte) onderwijsweek. In deze week word je wegwijs gemaakt in het onderwijs én leer je de HvA, je docenten, maar vooral je medestudenten kennen.

De maandag trappen we met z'n allen af. De rest van de dag staat in het teken van kennismaken met je student-klassenmentor en je klas. De daaropvolgende dagen ga je vast met HRM inhoud aan de slag (en organiseren we en borrel bij ons Campus cafe Fest). We helpen je dus goed op weg! Vervolgens sluiten we de week op vrijdag af met een dag vol leuke dingen. Teambuilding, Amsterdam beter leren kennen en een afsluitend feest!

De activiteiten en lessen die in deze week plaatsvinden worden gewoon geroosterd. Het zijn dan ook verplichte onderwijsactiviteiten. Behalve natuurlijk de borrel en het eindfeest; dat mag je helemaal zelf bepalen.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Boekenlijst

De boekenlijsten kun je vinden op Studystore via onderstaande links:

Studievereniging SV HaReM

 • Studievereniging HaReM is de studievereniging van de opleiding Human Resource Management aan de HvA. Verbinding staat bij ons centraal, voor zowel HRM-studenten onderling, als de verbinding tussen studenten en het HR-vakgebied.
 • Wil jij Amsterdam leren kennen, nieuwe vrienden maken op gezellige feesten of bedrijfsbezoeken, betere studieresultaten behalen door tentamentrainingen, boekenkorting krijgen en vette evenementen/ buitenlandreizen meemaken? Word lid van HaReM!
 • SV HAREM app: deze app is hét relevante digitale platform voor studenten van de opleiding HRM. Via de SV HaReM app vind je alle informatie over de vereniging, de kalender met aankomende evenementen, onze webshop met merchandise en nog veel meer. Kortom: het virtuele epicentrum van onze vereniging. Download nu de app in de Apple App Store of de Play Store!
 • Introductie 2022/2023: SV HaReM werkt ieder jaar samen met de opleiding HRM om te gekke introductiedagen neer te zetten voor de eerstejaars studenten. Tijdens deze week leer je op een leuke manier de opleiding en je nieuwe medestudenten kennen. We kijken ernaar uit om hen ook dit jaar weer met open armen te ontvangen en met een beetje geluk zelfs letterlijk!
 • Meer weten? Bekijk onze Facebookpagina, Instagram of Linkedin.

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Groepsindeling

 • Van 08 tot en met 21 augustus kun je je zelf aanmelden voor een eerstejaars klas via Academy Attendance. Ga hiervoor naar: hva.aattendance.nl. Je kunt inloggen met je HvA e-mail en wachtwoord (zie mail van de HvA voor je inloggegevens).
 • Op 22 augustus wordt je definitieve klasindeling bekend gemaakt, waarmee je ook gelijk je rooster kunt ophalen via rooster.hva.nl .
 • De lessen starten op maandag 5 september. In het HvA-jaarrooster kun je zien hoe het studiejaar is ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

Rooster

 • De eerste lessen starten in de week van 5 september
 • Heb je jouw groepsindeling ontvangen? Dan kun je vanaf 22 augustus (einde dag) jouw rooster opzoeken via rooster.hva.nl
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Sport en cursussen

Gratis

De vitaliteit en gezondheid van onze studenten is van groot belang. Daarom is er in het studiejaar 2022-2023 (naast het betaalde sportaanbod van het USC, zie hieronder) een afwisselend en uitdagend aanbod van sport en cursussen. Elk blok staan er andere sporten en cursussen op het programma, denk aan: beachvolleybal, padel, golf, snowboarden en cursussen zoals koken, fotograferen en theatersport.

Houd het aanbod in de gaten op mijnhva.nl/sportiefstuderen

Betaald

Bij USC sport je goed en goedkoop. USC heeft 6 vestigingen verspreid over Amsterdam; 4 daarvan in of om de hoek bij een HvA-locatie. USC biedt heel veel sporten tegen lage tarieven voor studenten, medewerkers en alumni van HvA. Denk aan fitness, groepslessen, (kick)boksen, yoga en boulderen.

Bekijk het aanbod op de website van het USC

Contact

Heb je vragen over je opleiding? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

 • WhatsApp: 06 2853 3546 (werkdagen 10.00 - 16.30u)
 • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30u)
 • E-mail: studievoorlichting@hva.nl

Locatie

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 18 augustus 2022

FBE