Sterk van start

Commerciële Economie 3-jarig traject

Sterk van Start

Welkom bij de HvA! Op deze pagina vind je alle informatie voor een goede start van je opleiding.

HvA Experience

 • Wil je weten wat je naast je studie nog meer bij de HvA kunt doen, check vanaf 1 juli de HvA Experience!
 • Hier ontdek je het studentenleven, studentenplatforms, HvA-faciliteiten en meer!

Ga naar de HvA Experience

HvA introductiefestival

Aankomende september is het zover, je gaat beginnen aan je opleiding. Wij zijn ontzettend enthousiast, want na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer het geweldige HvA introductiefestival organiseren voor jou! Als nieuwe HvA-student kun je deze dag niet missen. Kom kijken wat de HvA jou te bieden heeft. Zo haal jij het meest uit je tijd als student! Ook de studie- en studentenverenigingen zijn aanwezig. Wie weet vind je gelijk een leuke vereniging om je bij aan te sluiten.

Datum: vrijdag 2 september 2022
Tijd: 14.00-18.00 uur
Locatie: Fraijlemaborg 133 (Business Campus)
Voor wie: voor alle studenten die straks studeren aan de Faculteit Business & Economie
Toegang: gratis

INTRODAGEN OPLEIDING

 • Je introductieweek van Commerciële Economie vindt plaats in de week van dinsdag 30 aug t/m vrijdag 2 sept.

Groepsindeling

 • Aanmelden voor een klas kan vanaf 15 augustus. Vanaf het moment dat je bent aangemeld voor een klas, kun je het programma van je introductie downloaden via deze pagina.
  We nemen helaas geen verzoeken in behandeling van studenten die bij elkaar óf in een bepaalde klas ingedeeld willen worden.

Boekenlijst

 • Bekijk hier je boekenlijst en ander studiemateriaal dat je nodig hebt om te starten. De boeken van je lijst koop je snel en eenvoudig via Studystore.

SV MarCo

Hallo beste lezer!

 • Het begin van een nieuw schooljaar of nieuwe opleiding is vaak even wennen. Er is veel nieuw en je kent vrijwel niemand. Gelukkig kun je daar gemakkelijk verandering in brengen door even uit je comfort zone te stappen en kennis te maken met onze studievereniging MarCo!
 • Studievereniging MarCo is dé studievereniging van de opleiding Commerciële Economie. Bij S.V. MarCo draait alles om gezelligheid, netwerken en om alles uit je studententijd halen. Maandelijks organiseren wij verschillende activiteiten zoals borrels, kroegentochten, tentamentrainingen, workshops, een wintersportreis, een surfreis en een knallend eindfeest. Het varieert dus van zowel sociale als meer inhoudelijke activiteiten, waarmee voor ieder wat wils!
 • Een lidmaatschap bij S.V. MarCo levert je veel voordelen op. Zo krijg je:
 1. Een gratis drankje op onze borrels,
 2. Gratis deelname aan workshops/trainingen en
 3. Korting op tickets voor evenementen.
 • Het draaiende houden van onze vereniging kunnen wij natuurlijk niet zonder de geweldige commissie en het bestuur. Voor de commissie kun je je al vanaf het eerste jaar aanmelden. Als commissielid ga je samen met andere commissieleden helpen bij het organiseren en uitvoeren van de evenementen van MarCo.
 • Voor het bestuur kun je je vanaf het tweede jaar aanmelden. Het bestuur zorgt ervoor dat de organisatie draaiende blijft. We houden contact met onze zakenrelaties en plannen met andere bedrijven onze evenementen.
 • Zoiets gezelligs wil je natuurlijk niet missen! Schrijf je daarom in voor studievereniging MarCo, want #Bijzijnismeemaken. Meld je aan via de website van S.V. MarCo
 • Meer weten? Check onze socials: IG: studieverenigingmarco - FB: studieverenigingmarco - LI: studievereniging Marco

Software

 • Je kunt bij de HvA gratis Microsoft 365 downloaden en installeren op maximaal 5 mobiele apparaten en 5 laptops/vaste computers (Windows en Apple).
 • Hiermee beschik je over de nieuwste versie van o.a. Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kun je tot 1 TB bestanden opslaan in OneDrive en met medestudenten online overleggen, bellen, chatten en samenwerken in bestanden in Microsoft Teams.
 • Stel tweestapsverificatie in, ga naar hva.nl/downloadoffice en log in met je HvA-ID en wachtwoord.
 • Via Surfspot krijg je korting op veel andere software en hardware zoals laptops en smartphones.

Wifi

 • Via het netwerk 'hva' of 'eduroam' heb je snel en veilig internet en toegang tot alle informatiesystemen van de HvA.
 • Klik hier en doorloop eenmalig een aantal stappen en je hebt voortaan op alle HvA-locaties automatisch verbinding.

Onderwijs en corona

Zelftest = niet gestrest

Heb je klachten of wil je gewoon even zeker weten dat je geen corona hebt? Haal dan een zelftest bij een van de grotere locaties van de HvA. De testen zijn te halen bij de receptie in het Wibauthuis, Kohnstammhuis en het Corry Tendeloohuis (voorheen Fraijlemaborg) zolang de voorraad strekt.

Welke coronamaatregelen gelden voor het onderwijs? Check het hier.

Rooster

 • De eerste lessen starten in de week van 5 september
 • Heb je jouw groepsindeling ontvangen? Dan kun je vanaf 23 augustus (einde dag) jouw rooster opzoeken via rooster.hva.nl
 • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
 • In het HvA-jaarrooster vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Sport en cursussen

Gratis

De vitaliteit en gezondheid van onze studenten is van groot belang. Daarom is er in het studiejaar 2022-2023 (naast het betaalde sportaanbod van het USC, zie hieronder) een afwisselend en uitdagend aanbod van sport en cursussen. Elk blok staan er andere sporten en cursussen op het programma, denk aan: beachvolleybal, padel, golf, snowboarden en cursussen zoals koken, fotograferen en theatersport.

Houd het aanbod in de gaten op mijnhva.nl/sportiefstuderen

Betaald

Bij USC sport je goed en goedkoop. USC heeft 6 vestigingen verspreid over Amsterdam; 4 daarvan in of om de hoek bij een HvA-locatie. USC biedt heel veel sporten tegen lage tarieven voor studenten, medewerkers en alumni van HvA. Denk aan fitness, groepslessen, (kick)boksen, yoga en boulderen.

Bekijk het aanbod op de website van het USC

Contact

Heb je vragen over je opleiding? Neem dan contact op met Studievoorlichting.

 • WhatsApp: 06 2853 3546 (werkdagen 10.00 - 16.30u)
 • Telefoon: 020 595 1405 (werkdagen 09.30 - 13.30u)
 • E-mail: studievoorlichting@hva.nl

Sterk van Start

Studietips, studentenplatforms, studeren met bijzondere omstandigheden, hoe de campus eruitziet en nog veel meer handigs van de HvA vind je via de startpagina Sterk van Start .

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 31 augustus 2022

FBE