HvA Bibliotheek

Publicatiegegevens automatisch importeren in Pure

18 dec 2023 13:37 | HvA Bibliotheek

Heb jij je onderzoeksresultaten voor 2023 al ingevoerd? De automated search van Pure kan je hierbij helpen. Deze functie doorzoekt verschillende databases op naam of persoonlijke ID, waarna gegevens van herkende publicaties automatisch worden geïmporteerd.

Van onderzoekers wordt verwacht dat zij hun onderzoeksresultaten invoeren in Pure, het onderzoeksregistratiesysteem van de HvA. Met behulp van Pure worden rapportages gemaakt voor jaarverslagen en onderzoeksevaluaties. Het is daarom belangrijk dat je onderzoeksresultaten – publicaties, datasets, activiteiten en beurzen – tijdig en correct invoert. De geregistreerde onderzoeksoutput wordt op je persoonlijke profiel getoond en deels opgenomen in de repository van de HvA, HvA Research Database. Daarnaast kan het straks ook getoond worden op hét platform voor praktijkgericht onderzoek, Publinova, dat in 2024 wordt gelanceerd.

Automatisch importeren activeren in Pure

Wist je dat onderzoeksresultaten grotendeels automatisch ingelezen kunnen worden in Pure? Dit kan met behulp van de automated search. Heb je deze geactiveerd, dan doorzoekt de functie verschillende databases – zoals Scopus, PubMed of ADS – op je (auteurs)naam en importeert gegevens van herkende publicaties in Pure als ‘import-kandidaat’. Die kun je vervolgens importeren of afwijzen. Belangrijke aanvullende gegevens, zoals afdeling of een open bestand, voeg je zelf nog bij.

Meer precisie door persoons-ID's

Door een Scopus Author ID en/of ORCID toe te voegen bij je profiel in Pure, wordt de automated search direct geactiveerd en werkt deze nog beter. Deze persoonlijke (unieke) identifiers zorgen voor meer precisie bij het vinden van publicaties op jouw naam; naamsverwarring wordt hierdoor voorkomen. Daarnaast helpen deze ID’s ook bij het automatisch importeren van gegevens van datasets met behulp van Data Monitor.

Vragen en ondersteuning

Wil je meer weten over Pure en het registreren van onderzoeksresultaten? Bekijk dan deze pagina van de Bibliotheek voor informatie en ondersteuning.