Centre of Expertise Applied Artificial Intelligence

De cui-bonovraag als leidraad voor het komend decennium

Web

Op 15 september 2018 was het tien jaar geleden dat de Lehman bank viel, wat wel wordt gezien als het begin van de financiële crisis. Daarna zijn er heel veel maatregelen genomen om iets soortgelijks te voorkomen. Deze maatregelen spelen zich vooral af op het gebied van regelgeving. De periode na 2008 zou dan ook gerust het decennium van compliance genoemd kunnen worden. Dat die regelgeving malversaties, misstanden, fraude zou kunnen voorkomen is inmiddels euvel gebleken. Na een decennium van compliance hebben we daarom nu een decennium van moraliteit nodig.

De periode na 2008 zou dan ook gerust het decennium van compliance genoemd kunnen worden. Dat die regelgeving malversaties, misstanden, fraude zou kunnen voorkomen is inmiddels euvel gebleken. Na een decennium van compliance hebben we daarom nu een decennium van moraliteit nodig.

Referentie de Jong, G. (Author). (2019). De cui-bonovraag als leidraad voor het komend decennium. Web publication or website, New Financial Forum. https://www.newfinancialforum.nl/blog/1059/de-cui-bonovraag-als-leidraad-voor-het-komend-dece
Gepubliceerd door  CAREM 27 februari 2019